Karlo Ančeloti (©Reuters)
Karlo Ančeloti (©Reuters)

Ančeloti: Pljačka u Madridu? Izdaleka mi se činilo da je penal čist

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 01:26

Strateg Real Madrida obasuo Marka Asensija pohvalama, a navijače obradovao rečima da su se Dani Karvahal i Luka Jović vratili u trenažni proces

Vratio se Real Madrid na pobednički kolosek posle kiksa u predgrađu španske prestonice i poraza od Hetafea, cementirao je prvu poziciju i ostvario novi ubedljiv trijumf (4:1). Valensija se nije revanširala Kraljevićima za poraz na Mestalji, a pored izvanrednih partija Karima Benzeme i Vinisijusa, derbi na Santajgo Bernabeuu obeležio je i “sporni” penal.

Podigla se velika prašina u Španiji. Bura se ne stišava. Dosuđen je Realu penal s kraja prvog poluvremena, Benzema ga je realizovao i doveo je Blankose u vođstvo, a na zvaničnom Tviter nalogu Valensije osvanula je poruka: “Pljačka u Madridu postaje nešto što se ponavlja”.

Izabrane vesti

Napunio je Real mrežu rivala do vrha, odigrao sjajan meč, ali sve je to za dobar deo javnosti u Španiji palo u drugi plan. Goruća tema je penal. A, pitanje o padu Kazemira u kaznenom prostoru nije moglo da zaobiđe ni Karla Ančelotija, koji je, kao i gotovo uvek, dao diplomatski odgovor.

“Nisam dobro video tu situaciju, ali mi se iz daleka činilo da je sve čisto, ali zaista ne znam šta se tačno dogodilo”, rekao je Karlo Ančeloti i dodao:

“Ne znam šta da kažem na to. Igrali smo dobro, zaslužili smo da pobedimo. Tačno je da smo ih otvorili golom iz penala i da nam je to pomoglo, ali kompletan meč odigrali smo dobro”.

Posle dosta vremena Marko Asensio je odigrao svih 90 minuta. Prvi put još od kraja novembra i gostovanja Granadi, kada je i postigao gol. Protiv Valensije - nije. Ali je Kraljevski klub savladao Slepe miševe identičnim rezultatom kao i Andalužane.

“Igrao je veoma dobro, potpuno se slažem sa tom konstatacijom. Ako igra dobro - dobiće 90 minita. Ako ne igra - na terenu će biti 45 minuta. Bio je na istom nivou na kome su bili Benzema i Vinisijus”.

JOVIĆ I KARVAHAL SE VRATILI U STROJ

Luka Jović (©Reuters)Luka Jović (©Reuters)

Utakmice španskog Superkupa ove godine igraće se u Saudijskoj Arabiji, a strateg Madriđana je obznanio lepe vesti pred put. Dani Karvahal i Luka Jović ponovo su u trenažnom procesu i konkurišu za tim.

“Ceo moj tim je vakcinisan, koliko znam. Moramo dobro da procenimo situaciju oko Marijana i Bejla. U ponedeljak počinje sa treninzima Karvahal. Dobro se oseća. Jović takođe, dobio je negativan test”.

U polufinalu Superkupa igraće se El Klasiko. Iako je Barselona ranjiva i ima pregršt problema, a Real lider Primere, ne smatra Karleto da to igra bilo kakvu ulogu.

“Za Real će Barselona biti rival. Zato se taj meč i zove El Klasiko. A, El Klasiko je uvek El Klasiko. Teoretski smo možda favoriti, ali postoji i praksa... Ona kaže da utakmica počinje sa 0:0, svaka ekipa će imati prilike. Superkup je važno takmičenje, prvo u sezoni i svi žele da ga osvoje”, zaključio je Karlo Ančeloti.



tagovi

Real MadridValensijaPrimeraKarim BenzemaVinisijus ŽuniorMarko AsensioLuka JovićDani KarvahalBarselonaEl KlasikoSuperkup Španije

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara