Hames Rodrigez i Karlo Anćeloti (© Reuters)
Hames Rodrigez i Karlo Anćeloti (© Reuters)

Anćeloti: Rodrigez je očajnički želeo da igra, Everton je prava sredina za njega

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 17:46

Ima kvalitet, ne komplikuje, igra lako i jednostavno

Hames Rodrigez i Real Madrid definitivno su raskrstili posle šest godina koje se ne mogu okarakterisati kao uspešne, a evidentno je da Kolumbijcu prija nova saradnja u Evertonu gde sarađuje sa Karlom Anćelotijem.

Madrid i Santijago Bernabeu nisu bili prava destinacija za lucidnog kolumbijskog reprezentativca, ali Gudison po svemu sudeći jeste.

Izabrane vesti

Hamesova karijera bila je u ozbiljnom padu do dolaska u Everton nakon sjajnog starta u Madridu gde nije uspeo da održi visok nivo igara. Karlo Anćeloti je u sezoni 2014/2015. od Rodrigeza napravio jednog od najboljih igrača Primere. Na 29 prvenstvenih utakmica u dresu Kraljevskog kluba postigao je 13 pogodaka, ali u narednim sezonama nije uspeo ni izbliza da ponovi taj učinak. Anćeloti ga je doveo na pozajmicu 2017. godine u minhenski Bajern nakon što je Kolumbijac bio u nemilosti Zinedina Zidana.

Od dolaska u redove Evertona, kolumbijski kreativac je postigao tri i asistirao za četiri gola. Učinio je namazani Italijan da Rodrigez procveta i podseti na dane kada je saigrače činio boljim. Anćeloti je pronašao žicu Hamesu Rodrigezu, a 29-godišnjaku godi velika sloboda koju je dobio.

Anćeloti je priznao da je Rodrigez želeo novi izazov u karijeri.

„Pre svega, želeo je da pronađe klub u kojem bi mogao češće da igra u poređenju sa Real Madridom“, rekao je Karlo Anćeloti Timu Hauardu, bivšem golmanu Karamela u razgovoru za NBC Sports i dodao:

„U Real Madridu je proveo previše vremena na klupi i tribinama. Želeo je novi izazov, očajnički je želeo da igra i mislim da je pronašao pravo mesto. Poznajemo jedan drugoga i dobro smo sarađivali. Everton ima velike ambicije, želi da napreduje. Klub ima veliki projekat".

U superlartivima je Italijan govorio o Kolumbijcu.

"Mislim da je pronašao pravo mesto da pokaže svoj kvalitet. Zaista je talentovan. Ne odigrava loše lopte, ne gubi kontrolu, ne promašašuje... Ne komplikuje tokom igre, igra jednostavno“, poručio je Anćeloti.


tagovi

Hames RodrigezKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara