©Reuters
©Reuters

Ančeloti: Svi znaju da sam srećan u Madridu, želim Alonsu da jednog dana bude trener Reala

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 14:02

Iskusni strateg o sve glasnijim pričama o njegovoj budućnosti

Madridski derbi i poraz od Atletika (1:3) predstavljali su povod za kritike i analizu igre Reala. Iako je poraz od Jorgandžija predstavljao prvi kiks u novoj sezoni, mediji u španskoj prestonici otvorili su brojna pitanja vezana za igru izabranika Karla Ančelotija, pa se polemisalo o igri defanzivaca, formaciji, ulogama Tonija Krosa i Luke Modrića, a na aktuelne teme nadovezala se vest da su čelnici Kreljevskog kluba već odabrali Ćabija Alonsa za naslednika aktuelnog šefa stručnog štaba.

Činjnica da Ančelotiju na kraju sezone ističe ugovor, kao i da se očekuje da narednog leta preuzme reprezentaciju Brazila, razlog je zbog kojeg se već sada priča o narednom strategu Reala. Eventualni produžetak saradnje sa Madriđanima bio je i jedna od tema i današnje konferencije pred duel sa Las Palmasom zakazan za sredu.

Izabrane vesti

"Svi znaju da se ovde osećam veoma dobro i da sam srećan, sada je to najvažnije. U ovom trenutku je još mnogo utakmica pred nama", rekao je italijanski strateg izbegavši konkretan odgovor na temu budućnosti na Santjago bernabeu.

Neizbežan je bio i osvrt na vest da bi Ančelotija na klupi mogao da nasledi Ćabi Alonso koji trenutno predvodi Bajer leverkuzen, a sa kojim je Karleto sarađivao tokom igračkih dana španskog fudbalera.

"Znam ga, jer smo sarađivali dok je bio igrač. Posefuje ogromno fudbalsko znanje i odlično mu ide u Leverkuzenu. Želim mu da, kao Raul ili Arbeloa, jednog dana bude trener Real Madrida. Zato što je najbolji. Zato što ih mnogo volim. Nadam se da će jednog dana moći da treniraju ovaj klub".

Uprkos prvom porazu u sezoni, Italijan je istakao da se ne osvrće na kritike javnosti.

"Kritike su normalne kada stvari ne idu dobro, nije me briga, to je deo trenerskog posla Real Madrida. Moramo da vidimo stvari koje smo uradili dobro, kojih je mnogo, kao i stvari koje smo uradili pogrešno, a kojih je malo. Potrebno je da se koncentrišemo. Moja procena je drugačija od onoga što svi rade, znam šta je potrebno da uradimo s obzirom na to da smo do sada radili dobro i popravljali nedostatke. Svaki sistem ima svoje mane, ni romb nije savršen sistem,kao ni 4 -3-3... Romb vam omogućava da pritisnete više, da budete energičniji, ali možete da budete uhvaćeni van pozicije u sredini. Radimo na ovome. Problem je očigledan i može se popraviti", kazao je Ančeloti.


tagovi

Real MadridKarlo AnćelotiĆabi Alonso

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara