Rodrigo i Hoselu (©Reuters)
Rodrigo i Hoselu (©Reuters)

Ančelotijeva tema za razmišljanje tokom reprezentativne pauze: Rodrigo ili Hoselu?

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.10.23. | 21:13

Iskusniji Španac trenutno je u boljoj formi, ali to mu ne garantuje mesto u startnoj postavi Reala

Odlaskom Karima Benzeme iz Real Madrida (i nedoslaskom Kilijana Embapea) očekivalo se da će ulogu golgetera preuzeti Vinisijus Žunior. Povreda zadnje lože početkom sezone, međutim, usporila je ritam Brazilca, koji je trenutno na samo tri gola. To, međutim, i nije toliki problem za Madriđane, jer od prvog dana u dresu Reala blista Džud Belingem. Engez je dao 10 golova u 10 utakmica i povukao ekipu na prvo mesto Primere, uz dve pobede u dva kola Lige šampiona.

Drugi na listi strelaca Kraljevskog kluba je Hoselu sa pet pogodaka. Veteran je letos doveden na pozajmicu iz Espanjola, s kojim je prethodno ispao iz lige, u trenucima kada je postalo izvesno da će Benzema prihvatiti poziv iz Saudijske Arabije. Angažovan je s idejom da ekipa premosti period do dolaska nove zvezde u napadu - očekivalo se da to bude Embape - međutim, uspeo je da se izbori za mesto u mesto u startnoj postavi i veću minutažu od predviđavane. Stoga se u reprezentativnoj pauzi španski mediji bave temom hoće li 33-godišnji Hoselu uspeti da zadrži prednost u odnosu na daleko mlađeg Rodriga, koji se poput pominjanog sunarodnika (još) nije raspucao u tekućoj sezoni.

Izabrane vesti

Junak Realovog plasmana u finale Lige šampiona pre dve godine, kada je po ulasku sa klupe bio dvostruki strelac protiv Mančester Sitija, i dalje je na samo jednom golu, datom Atletik Bilbau u prvom kolu Primere. Poredeći Hoseluove i Rodrigove brojke od početka sezone one jasno idu u prilog iskusnijem Špancu, koji postiže gol na svakih 125 minuta, a doprinos golu (pogotkom ili asistencijom) daje na 90. Od 35 šuteva koje je uputio 17 je išlo u okvir gola.

Što se tiče Brazilca, on pogađa na 804 minuta, dok svoj doprinos golovima Reala daje na 402, a od 38 šuteva 11 lopti je išlo u okvir gola. Premalo za igrača od kog se očekuje da u budućnosti bude među vodećim igračima Real Madrida. Štaviše, Sport, doduše katalonski list, piše da bi 22-godišnji Rodrigo morao da se zabrine za svoj status u klubu ukoliko brzo ne podigne formu. Tu tezu temelje na tvrdnji da Real nije odustao od dovođenja Kilijana Embapea, a pominju čak i Erlinga Halanda.

Rodrigov ugovor sa Madriđanima je do jula 2025, tako da još ne mora da paniči, ali je činjenica da bi, ako uskoro ne proradi, mogao u nastavku sezone da ima manju minutažu nego što je mislio. Navodno su protiv Osasune, u poslednjem kolu pred odlazak na odmor, to pokušali da mu omoguće Karlo Ančeloti i Vinisijus Žunior (sa klupe, pošto je već bio zamenjen) tražeći od Hoselua da saigraču prepusti izvođenje penala u 84. minutu (kada je već bilo 4:0), međutim, španski reprezentativac ih nije poslušao. A, nije ni uspeo da se po drugi put u tom meču upiše u strelce. Navodno nije čuo savete sa klupe da preda loptu Rodrigu...

Kako bilo, posle utakmice Brazilac se oglasio porukom na društvenim mrežama: "Stvari se ne odvijaju uvek onako kako se nadam, ali moja posvećenost i trud da pomognem ekipi neće biti manji. Hvala na konstantnoj podršci".

Nadaju se navijači Reala da će Rodrigu pomoći odlazak u domovinu, jer je pre mesec dana igrajući za svoju reprezentaciju bio dvostruki strelac u okršaju sa Bolivijom (5:0). Sada će Brazil za rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo imati Venecuelu i Urugvaj, dok će Hoselu konkurisati za mesto u selekciji Španije za duele sa Škotskom i Norveškom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Sigurno je da će i jedan i drugi napadač biti izuzetno motivisani da iskoriste svaki minut na terenu koji im selektori ukažu, a ukoliko ih ne zadese povrede, najviše će profitirati Karlo Ančeloti...


tagovi

Real MadridPrimeraRodrigoKarlo Anćeloti

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara