Vensan Kompani, trener Anderlehta (©Reuters)
Vensan Kompani, trener Anderlehta (©Reuters)

Anderleht sprema još jedan vatromet protiv Zultea

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.02.22. | 13:21

Briselski velikan gostuje u Varegemu (subota, 20.45) u meču 27. kola šampionata Belgije

Na papiru, lak posao čeka Anderleht ove subote. U 27. kolu belgijskog šampionata od 20.45 časova gostuje Zulteu. Međutim, igra Ljubičastih u poslednjih nekoliok nedelja ne obećava laku šetnju gostiju kroz Varegem.

Upao je Anderleht krajem januara u rezultatsku krizu, koja će ga verovatno naposletku koštati te dugo čekane titule. Najpre je remizirao sa Standardom (1:1), a zatim je vezao dva poraza, od Serkl Briža (2:0) i Uniona (1:0). Nesrećno, s obzirom na to da je na sva tri meča briselski velikan igrao zaista dobro.

Izabrane vesti

Moralo je sve to negde da mu se vrati, a ceh je platio nesrećni Epen. Na gostovanju u prestonici Belgije glatko je poražen, sa 4:1.

E sad dolazimo do suštine, kakvu partiju možemo da očekujemo danas od izabranika Vensana Kompanija?

20.45: (7,75) Zulte Varegem (4,80) Anderleht (1,40)

Na gostovanjima Anderleht ove sezone ne igra nešto preterano dobro. Od 13 mečeva je pobedio na šest, dakle na manje od 50 odsto susreta. Ima još četiri remija i tri poraza. Preslab učinak da bi se borio za titulu, bez obzira na podelu bodova u plej-ofu.

Svaki protivnik je sposoban da nam zada probleme, pa i Zulte Varegem. Siguran sam da će trener Zultea Timi Simons da bude posebno motivisan da meču donese dodatnu vatru“, kazao je Kompani.

Statistički gledano, Anderleht je sa 26 postignutih golova drugi najefikasniji tim u ligi, odmah iza Uniona. S druge strane, Zulte je sa 26 primljenih pogodaka treća najlošija odbrana. To naravno ne mora da ima previše uticaja danas.

Ipak, tradicija je neumoljiva. Na poslednja tri susreta je Anderleht davao Zulteu najmanje po tri pogotka. U martu prošle godine ga je savladao sa 4:1, u decembru sa 3:2, a potom u januaru ove godine u prijateljskom meču tokom zimske pauze sa 3:0. Kvota u Mozzartu na to da će Anderleht danas da postigne tri ili više pogodaka je 2,15.

Zulte je ostao neporažen u novijoj istoriji protiv Ljubičastih samo u decembru 2020. godine, kada su u Varegemu odigrali 2:2. Meč pre toga je Anderleht deklasirao Zulte sa 7:0.


tagovi

AnderlehtBelgija 1Varegem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara