©AFP
©AFP

Anderson iz Amerike uhvatio zalet za Premijer ligu: Njukaslov klinac očitao lekciju Brajtonu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.07.23. | 03:31

Svrake preokretom stigle do pobede (2:1) u poslednjoj utakmici u SAD

Prethodne sezone ostao je u senci iskusnijih ofanzivaca, međutim sudeći po igrama u pripremnom periodu Eliot Anderson mogao bi da u takmičarskoj godini koja sledi postane otkrovenje Njukasla. Mladi ofanzivni vezista privukao je pažnju u ranijim proverama Svraka, a potom u večerašnjem susretu sa Brajtonom smelo preuzeo i glavnu ulogu. Uprkos vođstvu rivala, Anderson je sa dva gola za šest minuta režirao preokret i opomenuo odbranu Brajtona da u zvaničnim duelima neće imati pravo na nonšalanciju i jeftine greške (2:1).

Iako su Galebovi u 49. minutu poveli preko Velbeka koji je asistenciju Mitome sa levog krila pretočio u vođstvo, a samo pet minuta kasnije su mogli da preko Buananotea i udvostruče prednost, Njukasl je vrlo brzo uspeo da uspostavi željeni ritam i pokaže zube. Već u 60. minutu Vilson je imao sjajnu priliku da režira izjednačenje, ali je sreća bila uz rivala te je je udarac golgetera Svraka samo dobro uzdrmao prečku.

Izabrane vesti

Inicijativa Njukasla postala je intenzivnija posle izmena De Zerbija i ulaska Brajtonovih rezervista, pa je poslednja linija tima koji sa klupe predvodi italijanski strateg poklekla u 86. minutu. Anderson je u pomenutoj situaciji iskoristio lošu reakciju defanzivaca na čelu sa Trnsom i doneo izjednačenje, a samo šest minuta kasnije, posle nove nesmotranosti štopera, junak Njukasla je iskoristio odličan pas u prostor i doneo potpuni preokret.

Posle remija sa Aston Vilom (3:3) i Čelsijem (1:1), Njukasl je večerašnjom pobedom stavio tačku na prekookeansku turneju, a do početka zvaničnih obaveza očekuju ga još provere sa Fjorentinom i Viljarealom.

Sa druge strane, Brajtonu je ovo bio drugi poraz u Sjedinjenim Američkim Državama, posle utakmice sa Čelsijem (4:3), dok je jedinu pobedu De Zerbijeva ekipa ostvarila protiv Brentforda (2:0). Galebove 6. avgsta očekuje generalka protiv Rajo Valjekana, a šest dana kasnije će na prvenstvenoj premijeri dočekati Luton.


tagovi

BrajtonNjukaslDeni Velbek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara