Andrija Živković (Printscreen)
Andrija Živković (Printscreen)

Andrija Živković puca od samopouzdanja – šesti gol od starta sezone

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 22:39

Srpski reprezentativac overio trijumf po ulasku sa klupe, Marko Gobeljić debitovao u debaklu Kifisije protiv Olimpijakosa

U reprezentaciji ima nešto defanzivniju ulogu, ali u klubu Andrija Živković ima svu slobodu da pokaže napadački potencijal, što krilni fudbaler i čini na startu nove sezone. PAOK trenutno nema ubojitijeg fudbalera od nekadašnjeg prvotimca Partizana, 27-godišnji Nišlija najbolji je strelac grčkog kluba u dosadašnjem toku sezone.

Tri pogotka postigao je u kvalifikacijama za Ligu konferencije (pride i tri asistencije), isto toliko ih od večeras ima i u prvenstvu pošto se upisao u strelce u pobedi solunskog tima na gostovanju kod PAS Janjine – 3:1 (2:1).

Izabrane vesti

Trener Razvan Lučesku je zbog gustog rasporeda izmešao sastav, pa se i Živković po prvi put od starta sezone našao na klupi. Ipak, nije se to osetilo u igri belo-crnih. PAOK je zahvaljujući mladom Janisu Konstantelijasu, dvostrukom strelcu, na poluvremenu imao gol prednosti, ali nikako nije uspevao da slomi rivala i obezbedi sebi mirniju završnicu. Sve dok u igru nije ušao Živković

Lučesku je srpskog reprezentativca na teren poslao na isteku sat vremena igre, a ovaj je dvadesetak minuta kasnije overio trijumf gostujuće ekipe. Savršeno je u punom trku Živković zavrnuo loptu u dalji ugao. I potom otrčao da treći prvenstveni pogodak proslavi ispod tribine sa domaćim navijačima, što je izazvalo reakciju fudbalera Janjine i dovelo do koškanja igrača dveju ekipa. Srećom, situacija se brzo smirila, a PAOK je utakmicu rutinski priveo kraju i došao do treće pobede u šampionatu i zadržao korak za Olimpijakosom, koji je danas takođe bio siguran.

Olimpijakos je u petom kolu upisao još jednu ubedljivu pobedu, ovog puta protiv novajlije Kifisije - 4:0 (2:0). Pitanje pobednika bilo je rešeno još u prvom poluvremenu kada su pogađali El Kabi i Podens. U nastavku je priliku dobio i novajlija Stevan Jovetić, koji je svega šest minuta po ulasku u igri iz penala stigao do prvenca u dresu grčkog velikana.

U porazu od Olimpijakosa, prve minute u dresu Kifisije upisao je Marko Gobeljić. Doskorašnji bek Crvene zvezde priliku je dobio u poslednjih pola sata, ali nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne ubedljiv poraz te mu uspomena na debitantski nastup u novoj sredini neće ostati u lepom sećanju.

Olimpijakos je posle pet kola lider sa 13 bodova i gol-razlikom 15:1, dok PAOK ima tri boda manje i trenutno je drugoplasiran. Panatinaikos ima devet bodova, ali i dve utakmice manje od pomenutih rivala. Pride još nije primio ni gol.

GRČKA 1 – 5. KOLO

Subota

OFI Krit – Atromitos 1:1 (1:0)

/Felipe 33 – Žubitana 86/

Panseraikos – Lamija 2:0 (0:0)

/Aleksić 66, Staikos 70/

Nedelja

Olimpijakos - Kifisija 4:0 (2:0)

/El Kabi 21pen, Podens 25, Jovetić 64pen, Ibora 90+4/

Aris - Panetolikos 3:0 (1:0)

/Moron 22, 55, Kristodopulos 85/

Volos - Asteras 1:2 (0:2)

/Trulje 59pen – Miritelo 7, Grozdanić 22/

PAS Janjina - PAOK 1:3 (1:2)

/Pamlidis 25 – Konstantelijas 4, 33, Živković 77/

Ponedeljak

20.00: (2,35) Panatinaikos (3,25) AEK Atina (3,15)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Grčka 1PAOKPAOK SolunAndrija ŽivkovićMarko GobeljićOlimpijakosKifisija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara