Nikola Anelka (©AFP)
Nikola Anelka (©AFP)

Anelka brutalno iskren: Mbape je broj jedan, Mesi mora njemu da služi! Poketino nije smeo da menja Zlatnu loptu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 09:40

Čuveni francuski napadač bez dlake na jeziku o situaciji na Parku prinčeva

Para ima – preliva. Problem je samo što je isti slučaj i sa sujetom. Toliko zvezda na tako malom prostoru... Negde mora da pukne. Čuveni francuski napadač Nikola Anelka smatra ipak da je sasvim pogrešno da puca po leđima Kilijana Mbapea. Bez obzira na to što je Lionel Mesi stigao u Pari Sen Žermen i nekako prirodno obnovio prijateljstvo sa Nejmarom.

Južnoamerički klan je preuzeo kontrolu nad svlačionicom na Parku prinčeva. Mbape je snimljen kako se na klupi žali Idrisi Geju kako mu Nejmar ne dodaje loptu... Francuski mediji odjednom su se prisetili da Kilijan nije baš društven tip, da je letos tražio da ode u Real, da više nije tako blizak Nejmaru...

Izabrane vesti

21.00: (2,95) PSŽ (3,50) Mančester Siti (2,50)

Anelka pak nema dilemu: Sveci treba jasno da kažu ko je prva zvezda tima. I treba da kažu baš – Mbape!

Mbape mora da bude vođa navale, jer on je broj jedan. Mesi je bio to u Barseloni, ali sada mora da služi Mbapeu. Pet godina je u klubu i čak i Mesi to mora da poštuje“, decidiran je sada 42-godišnji Anelka u izjavi za Parizjen.

Da li zato što je Francuz kao Mbape ili nešto drugo tek...

Mbape je nezamenljiv. Kad je reč o brzini, nema boljeg na svetu i Pari Sen Žermen mora da uradi sve što može kako bi on ostao. Ali mislim da je on već odlučio. Želi više i to je normalno. Da je poslednje tri sezone igrao u Engleskoj ili Španiji već bi dobio Zlatnu loptu. Ako ode možemo samo da mu kažemo hvala za sve“.

Nije Anelka zaobišao ni “problem“ među stativama Pari Sen Žermena. Odnosno to što Đanluiđi Donaruma sedi na klupi, jer Kejlor Navas ima prvenstvo.

PSŽ ga je doveo (Donarumu) zato što je bio slobodan igrač, ali trebalo je jasno da mu kažu: ’Ove sezone Navas je starter. Ti si ovde za budućnost’. Nadam se da su mu to jasno rekli, jer u suprotnom to neće biti zdrava konkurencija. Nisu to baštovani, mora da postoji broj jedan“.

Nisu baštovani, ne mogu ni da budu sa tim milionskim ugovorima, ali Anelka ističe da ni “pomoćno osoblje“ ne sme da bude zaboravljeno.

Kad imaš Mesija u timu znači da si nadvisio sve ostale. To je sada klub koji svi vole, ali i dalje klub bez evropske titule. I zbog toga će biti pod ogromnim pritiskom, jer će svi misliti da će sa Mesijem osvojiti Ligu šampiona. Ali fudbal nisu samo zvezde“.

Nisu samo zvezde, ali ipak jesu zvezde. I zato Anelka staje na Mesijevu stranu kad govori o odluci Maurisija Poketina da ga izvede iz igre u meču sa lionskim Olimpikom.

Ne menjaš dobitnika Zlatne lopte ako još nije postigao gol. Mesi to neće zaboraviti Poketinu i teško će sada popraviti situaciju. Ne smeš tako da se ponašaš prema Mesiju“, iskren je Anelka.


tagovi

Nikola AnelkaKilijan EmbapeLionel MesiĐanluiđi DonarumaKejlor NavasPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara