Anđeo čuvar normalnih fudbalskih vrednosti - ni Arabija, ni Amerika, nego Benfika

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 10:36

Kapa dole za ovakvu odluku

U dane kad su se mnoge zvezde polakomile na arapske milione, iz Lisabona stiže glas o jednom specifičnom slučaju. Igrački veći od mnogih - samo bez prenaglašene medijske aure - anđeo čuvar normalnih fudbalskih vrednosti, rešio je da još jednom povuče crtu između sebe i nekih drugih.

Ni Saudijska Arabija, ni Sjedinjene Američke Države, nego - Benfika! Umesto kamare para, zahvalnost klubu koji ga je afirmisao i utro put mu do fudbalskih visina.

Izabrane vesti

Zvuči kao romansirana verzija cele priče, ali nije tako. Anhel Di Marija (35) rešio je da prihvati ponudu lisabonskih Orlova da odigra još jednu sezonu za njih, nakon čega će ispuniti obećanje i ljudima iz njegovog matičnog Rosarija, gde bi trebalo da završi karijeru.

Više relevatnih medija od jutros javlja kako je svetski prvak sa Argentinom postigao dogovor s Benfikom, utanačeni su i poslednji detalji, tako da Di Mariju samo potpis deli od povratka na Luž, sa kog se otisnuo u veliki svet pre 13 godina.

Podsetimo, argentinskom veteranu istekao je ugovor sa Juventusom, tako da se u Portugaliju vraća kao slobodan igrač.

Di Marija je iz Benfike 2010. godine otišao u Real Madrid za 33.000.000 evra. Kasnije ga je Mančester Junajted platio 75.000.000, a Pari Sen Žermen 63.000.000. Spada u igrače za koje je izdvojeno najviše novca kada su u pitanju sva obeštećenja tokom karijere. Ispred su samo Lukaku, Nejmar, K. Ronaldo, Morata, Kutinjo, Grizman i Embape.


tagovi

Anhel Di MarijaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara