(©fknovipazar)
(©fknovipazar)

Aničić: Kad jednog dana odem, ne želim Pazaru da ostavim probleme

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 16:28

„Uradili smo dobar posao sa trenutnim igračkim kadrom", kaže trener plavih

Pazarci nisu žurili sa pojačanjima tokom letnjeg perioda, neophodnim da adekvatno zamene one koji su otišli, a nosili su igru u sezoni u kojoj se klub sa obala Jošanice i Raške prvi put našao u plej-ofu.

Posle konačnog stiska ruke sa trenerom Draganom Aničićem, dolaskom Nikole Mirkovića brzo su rešili pitanje čuvara mreže, a onda su Partizanovim tinejdžerima Savu Arambašiću i Draganu Bojatu pridodali pozajmljenog đaka Crvene zvezde Uroša Lazića.

Izabrane vesti

"Doveli smo u tom trenutku dostupne igrače, koji su mladi i imaju neku perspektivu. Iskusniji je jedino golman Mirković. Lazić je u Radniku iz Surdulice na visokom nivou igrao u superligaškoj konkurenciji. Arambašić i Bojat su dobra bekap varijanta, ali ako se nametnu mogu da postanu i prva opcija. Uradili smo dobar posao sa trenutnim igračkim kadrom", priča za Mozzart Sport Aničić, koji se sa ekspedicijom na dve sedmice preselio na Zlatibor.

Očito je da se Plavi nisu usrećili sa Princom Arturom iz Gane, da bi pred odlazak na najvažniji deo priprema priključili povremenog reprezentativca Australije srpskih korena Aleksandra Šušnjara i dogovorili Marka Obradovića, koji će im se pridružiti na Zlatiboru. Stigao je i lokalni momak sa bogatim internacionalnim iskustvom Emir Azemović. Testove u minulim danima prošli su i ugovore potpisali još Portugalac Rafael Floro i Stefan Mihajlović.

"Jeste, pokušavali smo da dovedemo neke fudbalere. Možda je išlo malo teže, ali možda sam i ja malo zahtevan jer ne želim da kad jednog dana odem, nebitno kada, ostane problem ljudima u klubu. Planiram da napravim perspektivnu i kvalitetnu ekipu. Zbog svega navedenog smo malo više radili na fižičkom aspektu. Dobro, bilo je i taktike, a jedino žalim što nismo imali gro igrača da taj rad učine još boljim i korisnijim. Možemo da dođemo u situaciju da jedne treniramo, a da drugi u međuvremenu dođu, pa posle neke stvari nemaju toliko efekta. No, nema kukanja. Nije to moj stil, trenerski posao je takav. Slede pripreme. Pokušaćemo da dovedemo igrače sposobne da nas podignu, da ih spremimo taktički, fizički, psihološki i na sve moguće načine.

Imao je Aničić u pogonu i klince iz omladinske selekcije, koja je proletos igrala dobar fudbal u najjačoj ligi Srbije za uzrast do 19 godina. Poveo je Almina Kahrimanovića, Kemala Koničanina, Dženisa Mulića, Adetunđija Rasaka Adešinu i Konstantina Ristovića, kao i Harisa Terzića iz srpskoligaša Jošanice. Kroz treninge se upoznao i sa mogućnostima Fatiha Đekića, Tohiba Bamigboja, Šerifa Mulića, Dženana Kurtanovića, Nedima Demirovića, Hamze Bronje i Ibrahima Fijuljanina, kojeg je povreda precrtala sa spiska za Zlatibor.   

"To su dobra, radna i disciplinovana deca, ali još nisu spremna za Mozzart Bet Superligu. Jako je težak prelazak na seniorski fudbal, traži rad i strpljenje. Potrebno je da odigraju negde jednu sezonu, kako bismo videli ko od njih može, ko ne može. U Mačvi sam imao šest, sedam ili osam igrača iz Šapca, u Borči takođe dosta kadra iz tamošnje škole, ali su oni, realno, bili kvalitetniji. Da se razumemo, ako na nekoj poziciji imam mladog i iskusnog igrača sličnog kvaliteta, uvek prednost dajem mlađem. To je dobro za klub i fudbal uopšte. U neku ruku, sa mladima je i lakše raditi, ali oni stasavaju uz ove starije. Voleo bih da imam 11 bonusa i da svi igraju. Pokušaćemo još nekog da dovedemo. Iskreno, ne volim taj termin bonus, malo mi je ružan i da se pitam ukinuo bih ga odmah. Recimo, mora da igra neko rođen 2002, a imaš na toj poziciji mnogo boljeg iz 2001. godišta i ne staviš ga. Nama trebaju mladi igrači i četiri do pet iskusnijih, ali treba ih pogoditi", kaže šef struke Novopazaraca.

 


tagovi

FK Novi PazarDragan AničićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara