Aničić (Star sport)
Aničić (Star sport)

Aničić spreman za debi u Pazaru: Kad ne bude treme, ostavljam trenerski posao

Vreme čitanja: 4min | sub. 29.07.23. | 14:26

Jovanović i Sise propuštaju start prvenstva

(Od dopisinika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Posle decembra 2020. i drugog odlaska iz šabačke Mačve, Dragan Aničić se vraća na najjaču srpsku scenu. U međuvremenu, u drugom domaćem stepenu predvodio je Železničar iz Pančeva, sada člana Mozzart Bet Superlige, dok je neposredno pre sletanja u Novi Pazar uspeo da se izbori sa brojnim poteškoćama i overi opstanak pljevaljskog Rudara u crnogorskom krem društvu. 

Izabrane vesti

Novi izazov u domovini ne može da prođe bez “leptirića u stomaku”. A sve kreće vojevanjem sa Radničkim 1923 iz Kragujevca na praznoj Džaizkoin areni (nedelja, 18.55 - Arena Sport 2). Plavi na startu sezone prepune izazova, sa obavezom koju nosi visoko šesto mesto u takmičarskoj 2022/23, dočekuju možda i najvećeg rivala iz Zapadne Srbije. 

Vodeći Mačvu i Voždovac, znao je da matira i najveće klubove sa ovih prostora. Sa Šapčanima je svojevremeno prošao Crvenu zvezdu u četvrtfinalnoj rundi Kupa Srbije, kao šef struke Zmajeva iz Zaplanjske pobeđivao je Partizan i Vojvodinu. Sa Pazarcima, za početak, želi trijumf nad Radničkim 1923.

”Tremu uvek imam, čak i pred prijateljsku utakmicu. Kada je ne budem imao, neću se ovim više baviti. Ona me ne sputava, to je trema iščekivanja. Tako shvatam posao. Sigurno da bih voleo da i ovde bude uspešno, barem koliko u mojim prethodnim klubovima u elitnom rangu Srbije. Nažalost, nećemo osetiti šta znači pomoć pazarske publike u prva dva meča na našem stadionu. Voleo bih da navijače radujemo uspesima do momenta kad će tribine biti pune. A onda - pune tribine i dobri rezultati", kaže Aničić za Mozzart Sport.

Ne deluje loše raspored Pazara u uvodnim kolima Mozzart Bet Super lige. Posle Radničkog 1923, sledi gostovanje Javoru, pa stiže novajlija IMT. Meč protiv Radnika u Surdulici prethodiće okršaju kraj Jošanice sa elitnim debitantom iz Pančeva. Ne može, ipak, bez kvake. Realno je da ozbiljno rekonstruisani Pazarci postepeno podižu nivo igre, ali kad očekivano “kliknu” suočiće se i sa kvalitetnijim protivnicima, počev od šestog kola i duela sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

"Raspored je takav da na kraju sa svakim moraš da igraš. Na početku, ekipe su nepoznanica. Ovaj prelazni rok traje dugo, pa se timovi sklapaju u hodu. Verovatno i neki drugi imaju problem poput našeg, možda ne u tolikoj meri. Praktično, otišla je cela ekipa, svi smo novi ovde - i ja, i igrači. Korektno radimo. Ove jače test utakmice, kad je na delu bila prva postava, odigrali smo dobro. Moramo još malo da popravimo efikasnost, ali mislim da možemo da se nadamo dobrim stvarima u nastupajućem prvenstvu", ceni mirni strateg Pazara.

MOZZART BET SUPERLIGA - ŠAMPION

Crvena zvezda 1,10

Partizan 5,00

TSC 6,00

Vojvodina 15,0

Čukarički 20,0

Spartak 100

Novi Pazar 500

Voždovac 1.500

Radnički 1923 1.500

Napredak 1.500

A idealan momenat za nivelaciju nišana je suočavanje sa šumadijskom četom Dejana Joksimovića.

"Prva prednost Kragujevčana je činjenica da kolega Joksimović radi sa momcima već godinu dana, što je prava retkost u srpskom fudbalu. Drugo, zadržali su 60 do 70 odsto ekipe. Otišli su i njima neki važni igrali - trojica, četvorica. Opet, doveli su jako kvalitetne fudbalere, poput Kilijana Bevisa po desnoj strani, Slobodana Simovića, Milana Vidakova. Možda je to plus za rivala. Naš je sigurno domaći teren, iako će tribine da budu prazne, kao i želja svih novajlija da se već na prvoj utakmici predstave u najboljem svetlu".

Doskorašnji adut niškog Radničkog Saša Jovanović i univerzalac Abdulaj Sise tek su se priključili saigračima. Reprezentativac Gvineje, povratnik Sise bi tek trebalo da bude licenciran za Mozzart Bet Superligu.

"Videćemo, ali neki od fudbalera pristiglih u 'pet do 12' sigurno će na teren u nekom delu meča. Nažalost, za 90 minuta nisu spremni. Znate kako to ide kod nas, svi čekaju inostranstvo, pa nedelju dana pred start šampionata potpišu za domaći klub. U mom načinu igre, kakav želim ovde da implementiram, nema mesta za nespremne! Pokušaćemo u što kraćem periodu da ih osposobimo za makar 60 ili 70 minuta. Po imenima, nema sumnje da su to pojačanja za nas, ali videćemo narednih dana u kakvom su stanju", realan je u procenama trener Novog Pazara Dragan Aničić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 1. KOLO:

Subota:

18.55 (1,58) Čukarički (3,90) Radnički Niš (6,00)

18.55 (2,10) Spartak (3,35) IMT (3,60)

21.00 (2,85) TSC (3,00) Partizan (2,75)

21.00 (2,65) Voždovac (3,10) Javor (2,85)

Nedelja:

18.55 (2,15) Napredak (3,25) Železničar (3,60)

18.55 (2,25) Novi Pazar (3,15) Radnički 1923 (3,45)

20.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,0)

Ponedeljak:

19.00 (2,00) Mladost (3,40) Radnik (3,90)

 


tagovi

Dragan AničićFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara