Dragan Aničić (©Starsport)
Dragan Aničić (©Starsport)

Aničić u klinču sa bivšim učenicima: Gigić je bio zadovoljniji od mene, red je da ja budem srećniji od Gordića

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 11:26

Trener Novog Pazara pred okršaj sa IMT-om

Novi Pazar i IMT danas stavljaju tačku na treću rundu Mozzart Bet Superlige (18.00, Arena Sport 1 Premium), u utakmici na kojoj Džaizkoin arena posle godinu i po ponovo postaje Gradski stadion, a čije tribine će još ovaj put biti prazne po kazni disciplinskih organa Fudbalskog saveza Srbije izrečenoj zbog izgreda navijača u vojevanju sa TSC-om (1:4) u smiraj minulog prvenstva.

Domaćin veruje da se četvorominutno pomračenje viđeno na početku drugog poluvremena u Ivanjici neće ponoviti, kao i da će rezultat biti drugačiji u odnosu na prvi i poslednji duel sa Traktoristima u Novom Pazaru, u prošlogodišnjem revanšu baraža za očuvanje elitnog statusa (0:2), kada je družina predvođena trenerom Tomislavom Sivićem ostala u društvu najboljih samo zbog gola više u gostima (3:1).

Izabrane vesti

"Kad smo na startu pobedili Radnički 1923 (2:0), rekao sam igračima da ne treba da letimo, da je to samo jedna utakmica. Isto tako, posle poraza od Javora (1:3) ne treba da padnemo, nego da izvučemo pouke i ne pravimo iste greške. Tu utakmicu ne možemo da vratimo, ali trebalo bi da se trudimo da sledeći put ne izgubimo na isti način. Barem nekih 65 minuta delovali smo jako dobro u Ivanjici, ali šta to vredi kad krajnji rezultat nije valjao", počinje priču za Mozzart Sport šef struke Pazaraca Dragan Aničić.

Bolje od ostalih u protivničkom taboru poznaje golmana Miloša Gordića, s kojim je svojevremeno sarađivao u šabačkoj Mačvi. Nedavni susret s jednim od bivših učenika nije mu ostao u prijatnom sećanju jer je Petar Gigić briljirao u trijumfu Javora nad Pazarcima.

"Nadam se da ću sada biti bolje sreće. Miloš je odličan golman, a pre svega jako kvalitetno dete. Pošto je Gigić bio mnogo srećniji od mene posle utakmice u Ivanjici, valjda je red da ja večeras budem raspoloženiji od mog bivšeg učenika Gordića", smeška se strateg Novog Pazara.

U igri IMT-a vidi ono što traži od svojih izabranika, s akcentom na agresivnost i napadački pristup.

"Nešto slično i mi pokušavamo, ali oni su uigraniji. S malim promenama, tri godine su zajedno. Iako imaju mali budžet, dobro selektiraju fudbalere iz mlađih kategorija Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine. Tačno se videlo protiv Spartaka i Voždovca da su samo preslikali ono što su radili u Mozzart Bet Prvoj ligi, gde su bili dominantni. U finišu prošle sezone vratio im se trener Nebojša Jandrić, koji je ranije bio sa ekipom. Radi se o jako perspektivnom i dobrom stručnjaku. Odigrali su kvalitetno obe utakmice. Znam samo da ni sa kim ne može lako. To lako, to ne postoji", kategoričan je Aničić.

KO DAJE GOL?

3,20: Adešina

3,55: M. Obradović

4,00: L. Luković, Ergelaš

4,70: M. Luković

Pazarcima su se tokom prošle sedmice priključili golman Bojan Zogović, krilo Kurt Ejbrahams i na kraju štoper Nemanja Kojčić, koji je odradio samo jedan trening.

"Nije realno da bilo ko od njih počne, možda se desi da neko uđe. Neki od igrača što su nam se kasnije priključili nisu uopšte prošli pripreme, nevezano da li s nama ili sa drugim klubom. To znači da se 90 odsto početnog sastava ne menja. Štoper Ensar Brunčević i dalje se oporavlja od povrede i na njega ne možemo da računamo, ali izrazio je želju da bude sa ekipom. I Kojčić će biti na klupi", najavio je Dragan Aničić.

MOZZART BET SUPERLIGA, 3. KOLO

Petak

Mladost - Crvena zvezda 1:4 (1:2)

/Veličković 14 - Mitrović 4, Olajinka 35, Kraso 63, Mijatović 87/

Subota

Voždovac - Radnik 1:1 (0:1)

/Stojanović 76ag - Duronjić 4/

TSC - Radnički 1923 1:0 (0:0)

/Jovanović 85/

Čukarički - Javor 2:2 (1:1)

/Miladinović 15, Drezgić 69 - Tanko 18, Gojković 80/

Nedelja

Napredak – Vojvodina 0:0

Partizan - Radnički Niš 2:1 (0:1)

/Natho 79p, Severina 87 - Petrov 13/

Spartak - Železničar 3:0 (1:0)

/Bijelović 24, Ubiparip 84, Rošević 86/

Ponedeljak

18.00: (2,25) Novi Pazar (3,30) IMT (3,30)



tagovi

Dragan AničićFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara