Navijači Bešiktaša (©Reuters)
Navijači Bešiktaša (©Reuters)

Ankaragudžu sa debitantnom na klupi napada Bešiktaš

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.03.23. | 14:18

Meč 24. kola Superlige Turske, koji je na programu u nedelju od 17 časova, oba tima dočekuju u lošoj formi

Posle tragedije koja je pogodila Tursku prethodnih nedelja, stanovnici te zemlje na razne načine pokušavaju da pomognu stanovnicima juga, razorenog zemljotresom. Jedan od načina da se barem na malo skrenu crne misli je kroz fudbal, Superliga Turske je zato donela odluku da se u naredne dve nedelje sve utakmice besplatno prenose. Odnosno, da nije potreba pretplata za njih. Po pitanju meča 24. kola između Bešiktaša i Ankaragudžua, koji je na programu ove nedelje od 17 časova, to se ispostavio kao pravi potez.

Odavno neka utakmica Bešiktaša nije izazivala toliko interesovanje kod neutralnih navijača, kao ovaj meč u Istanbulu. Turski mediji pišu da je rekordan broj gledalaca podnelo zahtev za strim preko TOD aplikacije.

Izabrane vesti

Videćemo hoće li se to odraziti na broj gledalaca na tribinama. Bešiktašu je svakako ova utakmica izuzetno važna ukoliko želi da igra u Ligi konferencije sledeće sezone. Neophodno mu je za to da zadrži treću poziciju, koju trenutno drži. Međutim, ispred Bešiktaša je samo zbog gol-razlike, pošto ima isti broj bodova kao Bašakšehir, a samo bod više od Adane Demir.

Neće crno-beli moći da poprave položaj u nastavku šampionata, Fenerbahče im je poegao na +11, a lider Galatasaraj na +14. Sami su istanbulski Orlovi krivi za to, nemaju nijednu pobedu u poslednja tri kola (dva remija i jedan poraz).

17.00: (1,50) Bešiktaš (4,30) Ankaragudžu (6,50)

Odigrao je Bašakšehir 1:1 sa Karagumrukom i 0:0 sa Antalijom, a između ta dva meča je izgubio od Sivasa sa 1:0. Crnu seriju će pokušati da prekine protiv Ankaragudžua, koji je i sam u lošoj formi. Tim iz prestonice Ankare je izgubio tri od poslednje četiri prvenstvene utakmice, pa je na samoj granici zone ispadanja, sa 22 poena iz 21 kola.

Uoči ove utakmice Ankaragudžu je angažovao novog trenera. Omera Erdogana je zamenio Sedat Agčaj, dosadašnji pomoćni trener, kojem će današnji meč da bude prvi u karijeri u ulozi šefa stručnog štaba. Teško da je nekadašnji fudbaler Genčlerbirligija, Konje, Antalije Bašakšehira mogao da zamisli teži debi.

Bešiktašu će ponovo da nedostaje alžirski vezista Rašid Gezal. Sjajni fudbaler se povredio tokom zagrevanja za meč sa Antalijom, a u međuvremenu nije uspeo da se oporavi, pa ponovo neće biti u protokolu. S druge strane, u redovima Ankaragudžua neće biti Enok Kvateng i Hboli Arijibi, takođe zbog povreda.

Ove sezone smo već mogli da vidimo dva duela Bešiktaša i Ankaragudžua. Prvi njihov duel, prvenstveni, odigran je početkom septembra proše godine. Tada su crno-beli posle preokreta slavili sa 3:2. Uzvratio je Ankaragudžu sredinom januara, u osmini finala Kupa Turske. Posle 120 minuta rezultat je bio 1:1, a potom je tim iz Ankare bolje izveo jedanaesterce.

TURSKA 1 – 24. KOLO

Petak

Alanja - Bašakšehir 1:0 (0:0)

/Bekiroglu 54/

Subota

Karagumruk - Sivas 4:3 (1:1)

/Dijanje 45+5, 53, 80, Ozdoev 69 - Kaisedo 27, Džejms 90+1, 90+6/

Trabzon - Umranije 1:2 (0:0)

/Jazidži 83 - Sekidika 51, Umut 65/

Kajseri - Fenerbahče 1:2 (0:1)

/Gavranović 90+6 - Valensija 6, Kadioglu 67/

Nedelja

14.00: (1,90) Konja (3,50) Giresun (4,20)

17.00: (1,50) Bešiktaš (4,30) Ankaragudžu (6,50)

Ponedeljak

18.00: (2,45) Kasimpaša (3,40) Antalija (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1BešiktašAnkaragudžu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara