Tijeri Anri (©AFP)
Tijeri Anri (©AFP)

Anri najavljuje borbu protiv Reala i kreira drim-tim: Embape, Žiru, Grizman...

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.24. | 13:36

Francuska ima ogroman motiv da na svom terenu osvoji drugo olimpijsko zlato u istoriji, legendarni napadač silan je adut u takvom stremljenju

Nije se Tjeri Anri proslavio kao trener Monaka i MLS ligaša Montreala, ali je opštepoznato da je selektorski posao nešto sasvim drugo. Ogroman broj francuskih ljubitelja fudbala polaže velike nade u jednog od najboljih napadača sveta u prvoj deceniji 21. veka, pošto će krajem jula i početkom avgusta tekuće godine, kao šef stručnog štaba predvoditi Galske petlove na Olimpijskim igrama u Parizu.

Jedna od najvećih želja nekada ubitačnog golgetera je sastavljanje jednog od najmoćnijih timova ikada viđenih na Olimpijskim igrama, a pravo na tri igrača starija od 23 godine želi da iskoristi tako što će u tim uvrstiti Kilijana Embapea, Olivijea Žirua i Antoana Grizmana. Ono što na prvi pogled predstavlja veliki problem u ostvarivanju te Anrijeve zamisli, jeste već viđeni prelazak Embapea u Real Madrid i nevoljnost Kraljevića da se odmah po potpisu ugovora sa toliko iščekivanim pojačanjem, privremeno oprosti od njega i da ga na raspologanje državnom timu.

Izabrane vesti

Ako je suditi prema Tjerijevim rečima, spreman je da se za svoju ideju izbori do kraja, stvori lepu priču s olimpijskim timom i natera Blankose da postanu fleksibilniji.

"Stvar sa Real Madridom? Zamislio sam to? Znate, ja se nikada nisam zaustavljao na prvom "ne". Pokušaćemo da razgovaramo sa njima, nadamo se da će nas Real primiti."

Svestan je Anri da ne može da otpočne otvoreni rat sa Realom, jer zakon obavezuje klubove da se pridržavaju FIFA takmičenja i zvaničnih termina za utakmice reprezentacija, ali se Olimpijske igre tu ne svrstavaju.

"Neće biti lako, ali ne želimo da budemo porazni. Ipak su to klubovi" ostala je malo sumnjičava bivša vedeta Arsenala, Barselone...

Na kraju je u pomalo sarkastičnom tonu prokomentarisao da Embapeova sudbina možda i nije rešena

"Mi ustvari još ne znamo gde će igrati. Znamo da će otići, ustvari videćemo šta će biti", pomalo se napravio nevešt Anri, tek malo manje nego na čuvenoj utakmici sa Republikom Irskom 2009. godine.

Francuski mediji tvrde da je Anrijeva želja za naredno leto poptuno jasna - okupiti sve najbolje što Francuska ima u konkurenciji igrača do 23 godine plus trojica bonusa u vidu Kilijana Embapea, Olivijea Žirua (Milan) i Antoana Grizmana (Pari Sen Žermen). Kada su u pitanju igrači do 23 godine, među najzvučnijim imenima koja bi trebalo da se nađu na Olimpijskim igrama su Eduardo Kamavinga, Orelijen Čuameni (Real Madrid), Matis Tel (Bajern), Vilijam Saliba (Arsenal), Malo Gusto, Vesli Fofana (Čelsi), Voren Zair Emeri, Bredli Barkola (Pari Sen Žermen), Kastelo Lukeba (Lajpcig), Rajan Šerki (Olimpik Lion), Eli Vai (Lans), Arno Kalimuendo (Ren)...

Francuska je do sada osvojila dve medalje na Olimpijskim igrama. Najpre je 1900. osvojila srebro u Parizu, a jedino zlato prigrlila je 1984. u Los Anđelesu.

Anrijev tim očekuje dve pripremne utakmice, najpre protiv Obale Slonovače 22. marta, a onda SAD-a 25. marta.


tagovi

Kilijan EmbapeTjeri AnriOlivije ŽiruAntoan GrizmanFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara