Foto: Reuters
Foto: Reuters

Antalija propustila istorijsku priliku, Bešiktaš penalima do triple krune (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 21:45

Istanbulski tim siguran sa bele tačke

Pola decenije Bešiktaša "nije bilo nigde", ali je za nešto više od pola godine uspeo da pokori Tursku. Sredinom maja prošle godine osvojio je prvenstvo, tri dana kasnije i Kup, a petog dana 2022. zaokružio je triplu krunu, pošto je u finalu Superkupa savladao Antaliju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca- 1:1 (1:0), posle penala 4:2. Imale su Škorpije nesvakidašnju priliku, mogle su do prvog trofeja u istoriji kluba, ali će na istu morati da pričekaju još neko vreme.

Mogao je istanbulski tim i da izbegne neizvesnu završnicu. Poveo je u 33. minutu preko kapitena ekipe Atibe Hačinsona, imao još nekoliko izglednih prilika da overi trijumf, ali mu je falilo koncentracije u završnici meča. Pre svih Kajlu Larinu, koji se početkom drugog dela propisno obrukao i propustio priliku da duplira prednost svoje ekipe. Našao se kanadski napadač u petercu rivala, sačekao centaršut sa desnog boka i utrčao ispred rivala, ali je sa pet metara prebacio prazan gol i umalo poneo ulogu tragičara.

Izabrane vesti

Podelio bi je doduše sa pomenutim Hačinsonom, jer upravo je strelac vodećeg gola istanbulske ekipe doneo izjednačenje Antaliji u nastavku. Guraj Vural je posle odbitka iz kornera u 74. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, Hačinson podmetnuo nogu u nameri da izblokira njegov šut, ali je umesto toga prevario svog čuvara mreže i pogodio svoju mrežu.

U produžecima nije bilo uzbuđenja, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. A tamo su Erdilmanu i Floranusu zaigrala kolena od treme, dok su fudbaleri istanbulskog tima billi sigurni i objedinili sva tri trofeja.


SUPERKUP TURSKE (DOHA)

Sreda

Bešiktaš - Antalija 1:1 (1:0), penalima 4:2

/Hačinson 33 - Hačinson 74ag/




tagovi

Superkup TurskeBešiktašAntalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara