Kalum Wilson (©nufc.co.uk)
Kalum Wilson (©nufc.co.uk)

Antiklimaks u Njukaslu: Umesto megapojačanja, igrači koji su ispali iz Premijer lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 13:47

Potpisao Kalum Vilson, čekaju se Frejzer i Luis

Filipe Kutinjo, Vilfred Zaha, Aron Remzi... Megazvezde koje su sanjali na Sent Džejms Parku dok se pričalo da će milijarderi iz Saudijske Arabije preuzeti klub. Ali oni su odustali – tačnije nisu im dozvolili – pa su navijači Njukasla morali da se vrate u realnost. Prvo veliko pojačanje za novu sezonu, umesto pomenutih zvezda, Kalum Vilson, koji je u prošlom takmičarskom ciklusu sa Bornmutom ispao u Čempionšip.

U stvari, on će po svemu sudeći biti samo prvo od tri pojačanja koja će u Njukasl doći nakon što su ispali iz Premijer lige, jer su ostrvski mediji uvereni da na sever Engleske dolaze i Rajan Frejzer – saigrač Vilsona iz Bornmuta – te Džamal Luis iz Noriča.

Izabrane vesti

Ali da se vratimo prvo na Vilsona.

Njukasl naravno nije objavio detalje ugovora, ali su ostrvski mediji uvereni da će Bornmut na ime obeštećenja dobiti 22.300.000 evra. Aston Vila je navodno nudila više, ali je sam igrač hteo u Njukasl.

Sad je red na Frejzera, kome je istekao ugovor sa Bornmutom, pa stiže kao slobodan igrač. Logičan potez s obzirom da su Frejzer i Vilson u sezoni 2018/2019 jedan drugom namestili 12 golova u Premijer ligi što je i dalje rekord ako računamo samo sezone kada se igralo u 38 kola.

Na kraju, čeka se i Džamal Luis, 22-godišnji levi bek Noriča, koji će dobiti obeštećenje od 15.000.000 evra, ali će suma moći i da naraste sa premijama.

Njukasl je prethodno doveo i vezistu Barnlija Džefa Hendrika i golmana Madervela Marka Gilespija, obojicu kao slobodne igrače.

Nije to loše, naprotiv, ali od priče o Kutinju, Zahi, Remziju do Vilsona, Frejzera, Luisa... Nije ista dimenzija.


tagovi

Kalum VilsonRajan Frejzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara