Radža Naingolan (©Reuters)
Radža Naingolan (©Reuters)

Antverpen bez „grešnika“ Naingolana nastavlja borbu za titulu

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 10:44

Izabranici Marka van Bomela u četvrtak (18.30) protiv Ostendea traže bodove kojima bi smanjili zaostatak za liderom belgijskog šampionata Genkom

Nije prethodna nedelja bila laka za Marka van Bomela, trenera Antverpena, najprijatijeg iznenađenja belgijskog šampionata. U Liježu je njegov tim pretrpeo debakl, izgubio od Standarda sa 3:0, a posle toga je zbog nediscipline bio prinuđen da odstrani jednog od najzvučnijih igrača u timu Radžu Naingolana. Ovog četvrtka, sa urušenom atmosferom, Antverpen dočekuje Ostende u jednom od preostala dva meča 13. kola.

Lider Genk je u utorak odradio svoj deo posla na najbolji moguć način. Preslišao je Vesterlo sa 6:1 i tako se dodatno izdvojio na vrhu tabele. Sada ima četiri poena više od drugoplasiranog Antverpena, koji doduše ima meč manje.

Izabrane vesti

Taj zaostatak može da smanji ukoliko savlada Ostende, jedan od timova kojima je projektovana borba za opstanak. Veliki je favorit, ali raspoloženje na Bosejlstadionu nije na najvišem nivou. Ne samo zbog dva poraza u poslednja tri kola.

Van Bomel nije mogao da pobegne na konferenciji za medije od pitanja u vezi sa Naingolanom. Jednostavno, kamere su snimile nekadašnjeg vezistu Kaljarija, Rome i Intera kako na klupi puši elektronsku cigaretu, a klub je doneo odluku posle toga da ga suspenduje do daljeg. Zato sada iskusni fudbaler sa 30 nastupa u dresu Belgije prekomandovan je u B tim.

Sklanjanje igrača iz tima je najteži izbor koji možete da donesete kao trener. Nismo to olako uradili. Da li smo sada slabiji u veznom redu? Jesmo, to je istina, ali to ne bi smeo da bude razlog da promenimo konačnu odluku. Naingolan je dobar fudbaler, može da odluči utakmicu. Međutim, ova situacija je greh. On je duboko razočaran zbog svega, ali stava smo da smo doneli dobru odluku“, kazao je Van Bomel.

18.30: (1,50) Antverpen (4,30) Ostende (6,50)

Naingolan, koji ima ugovor do kraja leta, trebalo bi da bude u grupi sa rezervama. Međutim, njega nije bilo na treninzima u poslednja dva dana i najverovatnije će 34-godišnji fudbaler dobiti program za individualne treninge.

Razgovarali smo sa Naingolanom i jasno je šta mora da uradi. Mi se sada okrećemo prvenstvu. Od 12 utakmica ove sezone, pobedili smo na 10. To nije tako loše, zar ne? Ne očekujte previše izmena u odnosu na meč sa Standardom, nećemo praviti lude stvari. Ne smemo da zaboravimo da smo započeli sezonu sa određenom idejom i da nam ona donosi rezultat. Samo nije to činila na početku meča sa Standardom. Radili smo na tome da ispravimo neke sitnice“, rekao je Van Bomel.

Ostende čeka težak posao, jer Antverpen kod kuće još nije izgubio nijedan bod u prvenstvu. Ima svih šest pobeda, a na Bosejlstadionu je ovog leta uspeo da trijumfuje samo Bašakšehir u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

Takođe, Ostende prošle sezone nijednom nije uspeo da osvoji ni bod protiv današnjeg rivala. U Antverpenu je u novembru prošle godine poražen sa 3:0, potom je u januaru kod kuće izgubio sa 2:1. Na tom drugom meču je Naingolan bio asistent kod gola Mihaela Freja za 1:1, kojim je najavljen preokret.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BELGIJA 1 - 13. KOLO

Utorak

Šarlroa - Kortrajk 2:2 (2:0)

/Dejmans 27, Ilaimaharitra 42 - Gej 52, Avenati 88/

Epen - Leven 4:2 (2:2)

/Čarls Kuk 24, peters 45pen, Manje 75, N'Dri 86 - Gonzalez 8, 27pen/

Genk - Vesterlo 6:1 (5:1)

/Paintsil 7, Munjoz 15, 45, Onuaču 32, 40pen, Hrošovski 79 - Dijeriks 21pen/

Seren - Serkl Briž 0:1 (0:1)

/Popović 25/

Sreda

Union Sen Žiloaz - Gent 1:0 (1:0)

/Amani 12, Vanzeir 82/

Klub Briž - Sint Trojden 3:0 (1:0)

/Vanaken 21, Jaremčuk 66, Skov Olsen 71/

Mehelen - Standard 2:0 (0:0)

/Vanlebernje 71, Ngoj 74/

Četvrtak

18.30: (1,50) Antverpen (4,30) Ostende (6,50)

20.45: (5,50) Zulte Varegem (3,90) Anderleht (1,63)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Radža NaingolanAntverpenOstendeBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara