Apsurd modernog fudbala: Škrinijar dobija više na ime bonusa za potpis sa PSŽ-om nego što je zaradio za celu karijeru?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 12:15

Plus pripadajuća plata, razume se...

Od juče više nije pitanje da li će, nego će kada postati stanovnik Pariza; i nije pitanje da li će finansijski bolje proći - to se praktično podrazumeva - već koliko će staviti u džep samo za jedan svoj potpis.

Francuzi su, podsetimo, obelodanili da Milan Škrinijar ima usmeni dogovor sa Pari Sen Žermenom. Slovak je navodno odbio sve ponude Intera za nastavak saradnje, pa mu sada ostaje samo da sačeka leto i kao slobodan igrač odleprša na Park prinčeva.

Izabrane vesti

A čim stigne u Grad svetlosti, tvrdi FootMercato, sačekaće se topla dobrodošlica u vidu bonusa za paraf. Navikli smo na ovakve poteze klubova, poslednjih godina postalo je praksa da slobodne agente obasipaju 'kamarama para' kako bi ih privoleli svome jatu, međutim multimilionske cifre bile su uglavnom rezervisane samo za najveće zvezde.

Sada se očito i to menja, pa će Škrinijar kao ne toliko atraktivno ime - na stranu što se radi o jednom od najboljih štopera današnjice - inkasirati neverovatnih 25.000.000 evra na konto premije za potpis?!

Ovo u prevodu znači da će stameni defanzivac zaraditi skoro duplo više u sekundi, za taj jedan paraf sa Parižanima, nego što je za šest godina u klubu iz Milana. U prve tri sezone na Meaci Slovak je dobijao 1.200.000, a u potonje četiri po 3.000.000. Radi se o neto ciframa...

Kad se to izmnoži i sabere dolazimo do sledeće brojke: 15.600.000.

A može i ovako: imajući u vidu da je Škrinijar pre Intera proveo samo godinu dana u Sampdoriji, gde je imao ispod 1.000.000 evra, odnosno poznajući prilike i zarade u slovačkom fudbalu (igrao za Žilinu), slobodno možemo da konstatujemo da je cifra koju će dobiti od Francuza - za tu 'šaru na papiru' - veća čak od njegove ukupne zarade u čitavoj karijeri?!

Neko će reći apsurd modernog fudbala, ali to su činjenice.

Podsetimo, PSŽ je letos nudio čak 55.000.000 evra za transfer Milana Škrinijara. U Interu su bili tvrdoglavi, verovali da će ga ubediti da ostane, da produži ugovor. Jedan od poslednjih ponuda uključivala je fiksnih 6.000.000 evra i bonuse. Odbio je.

Procene su da će u Parizu po godini imati najmanje 9.000.000 (neto).


tagovi

Milan ŠkrinijarZimski prelazni rok 2023Transferi uživo

Obaveštavaj me

Inter
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara