Printscreen
Printscreen

Arboleda proradio u najboljeg trenutku, Olimpija korak bliža tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 03:02

Motagva poražena u prvom meču finala honduraške Aperture

U najkvalitetnijim evropskim i svetskim ligama lopta je stala tokom Mundijala, ali se u manjim, onim koje nisu dale doprinos turniru u Kataru, i dalje kotrlja. U Hondurasu je štaviše šampionat ušao u završnu fazu pošto je večeras odigran prvi meč finala tamošnje Aperture. U velikom Klasiku Kapitalinu Olimpija je savladala Motagvu i došla na korak od odbrane titule - 1:0 (0:0).

Junak osvajača Aperture za 2021. godinu bio je Justin Arboleda, iskusni kolumbijski napadač koji je u četvrtom minutu nadoknade iz penala postigao jedini gol na meču. Nije Arboleda u dosadašnjem delu sezone bio efikasan kao u nekim prethodnim (prošle postigao 14, pre dve 16...), ali je u pravom trenutku podigao formu. U pretposlednjem kolu ligaškog dela overio je pobedu protiv Honduras Progresa, u dvomeču četvrtfinala protiv Maratona još jednom pogodio, da bi večeras kada se lomilo pokazao da ume da se nosi sa pritiskom i stigao do tek trećeg gola u sezoni.

Izabrane vesti

Nisu ni jedni ni drugi uradili mnogo kako bi u još jednom u nizu Klasika Kapitalina priredili spektakl, zbog spornih odluka je prema mišljenju honduraških medija najzapaženiji akter meča bio glavni arbitar koji je odlukom u drugom minutu nadoknade sebe još jednom stavio u centar pažnje.

Napadač Olimpije Čirinos je u šesnaestercu rivala ušao u dribling, štoper Motagve Maldonado ga u padu glavom udario u koleno i dao povoda sudiji da pokaže na belu tačku. Prema mišljenju pojedinih tamošnjih medija bila je to sporna odluka, nama se pak čini da je sve čisto. Kako bilo, Arboleda je preuzeo odgovornost i pogodio za minimalnu pobedu. Revanš se igra za nedelju dana.

HONDURAS 1, APERTURA - FINALE, PRVI MEČ

Subota

Motagva - Olimpija 0:1 (0:0)

/Arboleda 90+4/


tagovi

Olimpija HondurasHonduras 1Motagva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara