Stadion u Klinčeniju (©Wikipedia)
Stadion u Klinčeniju (©Wikipedia)

Arđeš, Rapid, Sepsi i UTA svim srcem uz renoviranu Akademiku Klinčeni

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 11:37

Najslabiji tim rumunske Lige 1 u četvrtak od 19 časova dočekuje Farul iz Konstance u zaostalom meču 23. kola

Borba za mesto u plej-ofu rumunske Lige 1 ulazi u samu završnicu. Kluž i FCSB su već obezbedili doigravanje, Botošani, Voluntari i Univerzitatea Krajova su blizu toga da u preostala četiri kola overe neku od prvih šest pozicija, a neizvesno je samo po pitanju jednog preostalog mesta. I ta neizvesnost bi mogla da se dodatno smanji, ukoliko Farul uspe u četvrtak da savlada Akademiku u Klinčeniju, u zaostalom meču 23. kola.

I bez njega je Farul šesti, s tim što sada ima jedan poen više od sedmoplasiranog Arđeša, tri od Rapida iz Bukurešta, a šest od Sepsija i UTA Arada. Svi ti timovi su odigrali meč više od Farula, tako da će danas svim srcem da navijaju za Akademiku.

Izabrane vesti

Tim iz Konstance, čiji je većinski vlasnik i trener Georgi Hadži, ima izuzetno težak raspored u preostala četiri kola, tako da danas mora da pobedi ako želi da stekne solidnu zalihu pred paklen završetak ligaškog dela takmičenja.

Već u ponedeljak Farul će da dočeka najbližeg pratioca Arđeš i samo bi šest bodova iz ta dva meča donela mir na jugoistoku Rumunije. U poslednja tri kola Hadžijevi izabranici najpre gostuju FCSB-u, pa dočekuju Botošani, a zatim ponovo idu u goste, Univerzitatei u Krajovu. Sve tri ekipe su bolje plasirane na tabeli od Farula.

19.00: (11,0) Akademika Klinčeni (5,50) Farul Konstanca (1,28)

Mornari su danas apsolutni favoriti. Akademika nije pobedila na poslednjih šest mečeva, vezala je pet poraza, a u 2022. godini je dala samo jedan gol. Nije joj pomoglo ni to što je u januaru angažovala čak 12 novih igrača. U međuvremenu je došlo i do smene na klupi, pa će danas da debituje tandem Florin Stanga Konstantin Đuresku.

Verovatnoća da Akademika kroz plej-aut izbori opstanak je minimalna, čak i sa podelom bodova i kaznom Gaz Metana sa oduzimanjem dva boda. Iz 25 utakmica je osvojila samo 11 poena, ima gol-razliku 16:50, što dovoljno pokazuje gde je u odnosu na konkurenciju u ligi.

Primera radi, Farul je u septembru prelako došao do pobede nad Akademikom. Trijumfovao je na svom terenu sa 5:0, a junak meča je bio španski napadač Hefte, koji je postigao het-trik.

RUMUNIJA 1 – ZAOSTALI MEČ 23. KOLA

Četvrtak

19.00: (11,0) Akademika Klinčeni (5,50) Farul Konstanca (1,28)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Akademika KlinčeniFarul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara