©AFP
©AFP

Argentina je spremna za Katar: Mesi odmarao 55 minuta pa sa dva gola slomio Jamajku

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.09.22. | 04:00

Novi trijumf Gaučosa (3:0)

Pogotkom Hulijana Alvareza Argentina je slomila otpor Jamajke, a potom preko dvostrukog strelca Lionela Mesija overila 35 uzastopnu utakmicu u nizu bez poraza (bilo da se radi o zvaničnom ili prijateljskom susretu).

Trijumf izabranika Lionela Skalonija još jednom je potvrdio da Gaučosi najzad imaju tim spreman i dostojan da napadne najviša odličja na svetskoj smotri gde će u okviru grupne faze odmeriti snage sa Saudijskom Arabijom, Meksikom i Poljskom.

Izabrane vesti

Posle rutinske pobede nad Hondurasom (3:0), Gaučosi su u Sjedinjenim Američkim Državama odigrali proveru protiv Jamajke i upisali novi trijumf identičnim rezultatom. Susret sa predstavnikom Severne Amerike poslužio je selektoru Argentine da stekne uvid u raspoložive snage, promeša karte u odnosu na prethodni duel i pretposlednji put da vidi izabranike na delu uoči premijere na Svetskom prvenstvu protiv Saudijske Arabije.

Utakmici sa Saudijcima prethodiće poslednja provera, šest dana ranije, protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je izvesno da će Alvarez do tada morati da ima kristalno jasnu sliku. U tome su mu večeras pomogli (ili odmogli imajuči u vidu dobro izdanje) igrači kojima je ukazana šansa.

Kao i u proveri protiv Hondurasa, sa dva gola u prvi plan je dospeo Lionel Mesi koji je u 55. minutu dobio šansu sa klupe i inicijativu svog tima pretočio u rutinsku pobedu. Iako je selektor Gaučosa ostavio na klupi prvu zvezdu tima, Argentina je uspela rano da uspostavi domnaciju i materijalizuje je golom Hulijana Alvareza na asistenciju Lautara Martineza.

Minimalna prednost ostvarena u 13. minutu ostala je na snazi sve do poslednjih trenutaka utakmice, a vođstvo je u 87. minutu udvostručio Mesi neodbranjivim udarcem sa oko 20 metara. As Pari Sen Žermena majstorstvo je demonstrirao i dva minuta kasnije kada je iz slične pozicije, doduše iz slobodnog udarca, uputio novi fenomenalan udarac i stavio tačku na susret.

Sa druge strane, Jamajčanima koji nisu izborili mesto u Kataru ostaje niz otvorenih pitanja i glavobolja usled činjenice da nisu uspeli da upute udarac u okvir gola rivala, te je izvesno da je pred selektorom Halgrimsonom težak zadatak ukoliko želi da njegov tim ne propusti naredno veliko međunarodno takmičenje..

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Argentina - Jamajka 3:0 (1:0)

/Alvarez 13, Mesi 87, 89/


tagovi

ArgentinaHulijan AlvarezJamajkafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara