Argentina opet igra fudbal! Bez Mesija, Aguera, Di Marije… Šest komada, ovo sve više obećava (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.19. | 18:13

Gaučosi pružili još jednu dobru igru

Zvuči čudno, ali podmlađena Argentina bez dugogodišnjih nosilaca igre pruža sve bolje partije i beleži sve bolje rezultate. Jeste da su u pitanju prijateljske utakmice, ali Argentinci konačno deluju kao tim koji igra dobar fudbal i na gol više.

Od letošnjeg neuspeha na Kopa Amerika, u reprezentaciji nema prvih zvezda Lea Mesija, Serhija Aguera i Anhela Di Marije, ali i nekih dugogodišnjih reprezentativaca poput Funes Morija, Merkada, Romera… Odranije je van tima ispao Mauro Ikardi.

Izabrane vesti

Selektor Skaloni je podmladio reprezentaciju, a ona je proigrala. Danas je u prijateljskom meču u Elčeu rasturen Ekvador sa 6:1 uz dopadljivu igru na koju je posle dugo vremena svaki Argentinac mogao da bude ponosan. Kao da je ekipa odahnula posle podmlađivanja i zbacila neki veliki teret sa leđa pa može da uživa u fudbalu.Podsetimo, pre ovog meča su podmlađeni Gaučosi odigrali 2:2 u Nemačkoj, a u septembru su razbili Meksiko sa 4:0. Nešto se očigledno dešava, nešto se promenilo.

Selektor Skaloni je izabrao put da veruje nekim mladim igračima, nekim talentima koji nisu do kraja razvili svoj potencijal u Evropi i tek ponekom iskusnijem reprezentativcu.

Portov golman Agusti Markezin se izborio za status prvog golmana. Pored njega, danas su u odbrani počeli talentovani Huan Fojt iz Totenhema, Valter Kaneman koji je kapiten Gremija i trenutno ga smatraju najboljim štoperom Južne Amerike, zatim Herman Peselja iz Fiorentine i iskusni Akunja na levom beku.

Leandro Paredes je dobio ključeve veznog reda i glavni je plejmejker tima, a ispred njega su igrali brzonogi i tehnički potkovani Rodrigo de Pol iz Udinezea, mladi Niko Gonzales iz Štutgarta i Lukas Okampos iz Sevilje. Dakle, bez klasičnog zadnjeg veznog ili nekog destruktivca. Skalonijev izbor u špicu su danas bili Lukas Alario iz Leverkuzena i Interova mlada zvezda Lautaro Martinez. Dakle, prilično ofanzivan sastav. Dvojica napadača i trojica ofanzivnih veznih.

I Ekvador je deklasiran…

Posle 20 minuta igre, Alario je u svom stilu skočio i glavom zakucao loptu u mrežu Ekvadoraca posle kornera Akunje. Sedam minuta kasnije, Akunja je još centrirao sa leve strane, a Espinoza zatresao sopstvenu mrežu. U 32. minutu je već bilo 3:0. Opet centaršut sa levog krila, a Lautaro Martinez je oboren kada se spremao da zatrese mrežu. Paredes je bio siguran sa penala pošto je prethodno došlo do svađe sa Lautarom oko toga ko će izvesti penal.

Obojica su zamenjeni na poluvremenu, a ušli su Paulo Dibala i Gvido Rodrigez. Upravo je Dibala sjajnim centaršutem namestio gol Peselji za 4:0. Štoper Fiorentine je glavom zatresao mrežu. U nastavku su šansu dobili maldi Velezov talenat Niko Domingez, mladi Matijas Vargas koji je letos za velike pare stigao iz Veleza u Espanjol, bek Renco Saravija koji je pojačao Porto i supertalentovani Balerdi koji je iz Boke prešao u Dortmund. Upravo je Niko Domingez na povratni pas Gvida Rodrigeza šutirao neodbranjivo za 5:0, a tačku je stavio Okampos gol iz odbitka posle šuta Vargasa.

Selektor Skaloni može da bude zadovoljan.  Neka nova generacija Argentinaca stasava. Još je rano za ozbiljne zaključke, ali ovde ima mnogo talenta koji bi mogao da eksplodira u narednim godinama. Kada su imali zvezde poput Mesija, Aguera, Teveza, Iguaina, Di Marije, Maskerana i ostalih nisu uspeli ništa da osvoje. Izgubili su sva moguća finala. Sada su izgleda shvatili da moraju da krenu ispočetka.

Do narednog proleća i početka kvalifikacija za SP, Argentinu očekuje još prijateljski meč protiv Paragvaja i eventualno još jedan test u kojem će Skaloni moći da ekspreimentiše. Ali čini se da je već odredio malde snage sa kojima će napraviti smenu generaciju i otvoriti novo poglavlje u istoriji argentinskog fudbala.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara