Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Argentinci bez fokusa na domaću scenu: Lanus i Velez misle isključivo na Sudamerikanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 21:35

Večeras gostuju Patronatu, odnosno Njuelsu, ali zanima ih jedino međusobni okršaj u polufinalu Sudamerikane

Dva rivala koja će se za manje od četiri dana sastati u prvoj utakmici polufinala Kopa Sudamerikane večeras igraju utakmice četvrtog kola zone gubitnika u Kupu Dijego Armando Maradona. Lanus neće biti stoprocentno fokusiran na gostovanje Patronatu (23.20), kao ni Velez Sarsfild na izlet u Rosariju gde ga očekuje duel sa Njuels Old Bojsom (23.20).

U utakmici u Parani između Patronata i Lanusa kvote favorizuju domaćina, iako on nije uspeo da zabeleži trijumf od marta 2020. godine – od tog momenta odigrao je 11 utakmica uz devet poraza i dva remija. Takođe, Patronato je tim koji do sada nije uspevao da pobedi Lanus – iz pet međusobnih duela izvukao je dva remija uz tri poraza.

Izabrane vesti

Trener gostiju Luis Subeldija gotovo da nije mešao karte u poslednjoj utakmici i porazu od Uniona, ali večeras se očekuje startnih 11 sa jednim ili možda dvojicom standardnih prvotimaca. Već prvog januara šefu stručnog štaba Lanusa zvonio je telefon i stigla je ponuda za posao od strane Rasinga, ali je prvi čovek klub iz Buenos Ajresa Nikolas Ruso momentalno presekao priču i rekao da talentovani 38-godišnji stručnjak ostaje u klubu u kojem je počeo i prerano završio igračku karijeru zbog problema sa zglobovima.

Kada već nije uspeo da se kao igrač domogne nekog trofeja sa Lanusom, pokušaće to da učini sa klupe, a večerašnja utakmica protiv Patronata iako rezultatski poptpuno marginalna, mogla bi da posluži kao jedna vrsta uvertire za polufinale kontinentalne smotre. Ujedno bi mogla da bude uveličana i proslava 106. rođendana kluba, mada bi se Granate najviše obradovale zakasnelom poklonu koji podrazumeva pobedu u argentinskom polufinalu, u krajnjoj liniji i trofej Sudamerikane.

Kada je reč o utakmici u Rosariju između Njuelsa i Veleza, priča je slična. Velez će poput predstojećeg rivala u Sudamerikani igrati sa kombinovanim timom, a projekcije startne postave u režiji argentinskih medija sugerišu da će Maurisio Pelegrino odmoriti šestoricu standardnih igrača.

Velez je prethodno poražen od Estudijantesa na svom Hose Amalfitani stadionu, ali neće ga mnogo pogoditi ni potencijalno novi neuspeh, pod uslovom da odmaranje ekipe urodi plodom za vikend. Večeras je rival najraspoloženija ekipa B grupe, jedina sa maksimalne tri pobede. Leprozni su vezali pet trijumfa, a sada vrebaju šest vezanih koje ne pamte punih sedam godina.

Biće ovo 153 bitka Njuelsa i Veleza. Tim iz Rosarija je slavio 43 puta, bilo je isto toliko nerešenih ishoda uz 67 poebda Veleza. Ali okolnosi su večeras drugačije nego obično, a ekipa sa stadiona Marselo Bijelsa pokušaće da potvrdi zašto nijedan rival u Liga kupu ove sezone nije zabeležio toliko asistencija (13). U slučaju da domaćin pobedi u Rosariju obezbediće mesto u finalu kolo pre kraja B grupe.


tagovi

Liga kup ArgentineArgentinaNjuels Old BojsLanusPatronatoVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara