Radost Liverpula (©Reuters)
Radost Liverpula (©Reuters)

Argentinska krv proključala na Enfildu! Makalister ispalio đule, Liverpul opet na vrhu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 22:26

Nespretna reakcija mladog Konora Bredlija nije skupo koštala Redse, bomba svetskom prvaka donela olakšanje Jirgenu Klopu…

Titula se gubi na način i na mestu na kome to najmanje očekuješ, a Liverpul je monago na Enfildu da napravi ogroman korak unazad. Baš onda kada niko to nije slutio, protiv prežaljenog Šefild junajteda. Pekao se Jirgen Klop na tihoj vatri posle autogola Konora Bredlija, postajalo je sve toplije, sve neugodnije dok se nije ukazao – Aleksis Makalister!

Ima razoran udarac, to mu je jedan od najjačih aduta. Večeras je sevnula desnica, proključala je argentinska krv i bacila Enfild u stanje transa! Ispalio je topovsko đule, ubio je pauka i vratio Liverpul na vrh. Bomba svetskog prvaka donela je olakšanje Jirgenu Klopu, pao mu je veliki kamen sa srca, a harizmatični Nemac je mogao da nabaci osmeh na lice kada je pred samu nadoknadu kada je Kodi Gakpo trznuo glavom. Više nije bilo dileme, Mančester Siti i Arsenal opet gledaju Redsima u leđa – 3:1 (1:0).

Izabrane vesti

Lako je ove noći u Premijer ligi mogla da važi ona narodna: ko sa decom leže… Istina, nije imao Jirgen Klop kud, nema ni veći deo sezone. Jer, ekipa mu je iskasapljena povredama. Ambulanta je stalno puna, na mlade igrače mora da se oslanja hteo to ili ne. Jedna lošija reakcija, nespretna reakcija Konora Bredlija mogla je skupo da košta Liverpul. Poslao je loptu kroz noge Kvimina Kelehera. Nemoćan je bio irski golman.

Ako već Keleher i nije mogao bolje, Ivo Grbić je – morao. Izdanak akademije splistkog Hajduka je napravio neshvatljivu grešku. Kardinalnu. Zabolela je glava sve u gostujućem sektoru, gledali su u neverici šta je uradio hrvatski golman…

Sve što je trebalo jeste da ispuca loptu i umesto da je pošalje daleko u polje, napucao je Darvina Nunjesa. Urugvajski napadač je poturio nogu, pogodio ga je Ivo Grbić i lopta se otkotrljala u mrežu. Zasigurno jedan od lakših golova koje je dao. A, i bitnijih u šampionskoj trci, jer kada se uđe u foto-finiš – svaki je zlata vredan. Doduše, nema težinu kao onaj koji je u 99. minutu spakovao Nortingem Forestu, tom je približnija izvedba Aleksisa Makalistera.

Nervoza se uvlačila u ekipu, izvršio je dve dvostruke izmene Jirgen Klop. Tražio je dubinu, rešenje sa klupe, a ono je bilo u prvoj postavi. Napadao je Liverpul u talasima, huk se pojačavao, a sve je kulminiralo kada je svetskom prvaku lopta sela na nogu. Zategao je van kazennog prostora i – pocepao mrežu. Silovit udarac zahvaljujući kome su Redsi mogli da udahnu, a nekoliko minuta su se zbog odmerenog, prefinjenog umalo još jedanput poradovali.

Ponovo je Aleksis Makalister bio u glavnoj ulozi. Izveo je slobodnjak, podesio kordinate i – uzdrmao konstrukciju. Pogodio je mesto na kome se spajaju prečka i stativa. Redsi su bili pred pobedom, no mira nisu mogli da imaju sve do poslednjeg minuta osnovnog dela meča kada je Endi Robertson završnuo, a drugi rezervista Kodi Gakpo trznuo glavom i poslao iza leđa Iva Grbića.

Liverpul je opet prvi, ima dva boda više od Arsenala i tri od Mančester Sitija, a Aleksis Makalister svima u kopu i ostatku Enfilda prirasta k srcu.

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak

Njukasl - Everton 1:1 (1:0)

/Isak 15 - Kalvert Luin 88/

Notingem Forest - Fulam 3:1 (3:0)

/Hadson Odoi 9, Vud 19, Gibs Vajt 45+3 - Adarabiojo 49/

Bornmut - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Klajvert 79/

Barnli - Vulverhempton 1:1 (1:1)

/Brun Larsen 37 - Ait Nuri 45+3/

Vest Hem - Totenhem 1:1 (1:1)

/Zuma 19 - Džonson 5/

Sreda

Arsenal - Luton 2:0 (2:0)

/Edegor 24, Hašioka 44 ag/

Brentford - Brajton 0:0

Mančester Siti - Aston Vila 4:1 (1:1)

/Rodri 11, Foden 45+1, 62, 69 - Duran 20/

Četvrtak

Liverpul - Šefild junajted 3:1 (1:0)

/Nunjes 17, Makalister 76, Gakpo 90 - Bredli 58ag/

Čelsi - Mančester junajted (u toku)



tagovi

Kodi GakpoDarvin NunjezJirgen KlopPremijer ligaŠefild junajtedLiverpulIvo Grbić

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara