©Reuters
©Reuters

Arsenal aktivirao klauzulu o produžetku Salibinog ugovora i najavio nove pregovore

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.12.22. | 11:03

Tobdžije planiraju da učvrste temelje aktuelne ekipe

Sjajni rezultati u dosadašnjem delu sezone uticali su da Arsenal na čelu Premijerl ige dočeka 2023. godinu, a rukovodstvo kluba, svesno da je jedan od važnih koraka očuvanje okosnice tima, napravilo je prve zimske korake sa ciljem da učvrsti temelje aktuelne ekipe.

Primarni cilj u aktuelnom momentu iz Artetine perspektive je produžetak ugovora igračima za koje su u narednom periodu projektovane važne uloge, a kojima se bliži kraj mandata. Jedan od njih je Vilijam Saliba, francuski štoper koji je u aktuelnoj sezoni postao važan deo defanzive londonskog kluba.

Izabrane vesti

"Imamo nekoliko igrača kojima ističu ugovori, a sa kojima smo voljni da nastavimo saradnju. Vilijam je jedan od njih. Tokom perioda sa nama pokazao je kvalitet i karakter kakav želimo. Trudimo se da produžimo ugovor sa njim jer znamo da on može da bude zaista važan deo naših planova", rekao je Mikel Arteta.

Imajući u vidu činjenicu da je Salibi ugovor isticao predstojećeg leta, sa ciljem da izbegne eventualni odlazak štopera bez obeštećenja Arsenal je aktivirao klauzulu o produužetku saradnje za još godinu dana, međutim izvesno je da će Tobdžije u narednom periodu razgovarati sa Francuzom o parafu na duže staze.

Na dnevnom redu uz štopera našao se i Čarli Patino, talentovani vezista koji iskustvo stiče na pozajmici u Blekpulu, a sa kojim je po istom principu produžena saradnja do leta 2025. godine, međutim aktivacijama klauzula završen je tek deo posla sportskog sektora kada je ova tema u pitanju. U narednom periodu, uz nove razgovore sa Salibom, očekuju se i inicijalni pregovori sa Bukajom Sakom, fudbalerom koji je tako]e važan deo londonskog tima, a kojem ugovor ističe za godinu i po dana.

Saliba je u Arsenal stigao 2019. godine iz Sent Etjena, a posle niza pozajmica se ustalio u redovima lidera Premijer lige za kojeg je u aktuelnoj sezoni odigrao 18 utakmica i postigao dva gola uz jednu asistenciju.


tagovi

Vilijam SalibaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara