Ris Nelson (©Reuters)
Ris Nelson (©Reuters)

Arsenal čuva tim, čak i rezerve

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 11:05

Ris Nilson produžava ugovor sa Tobdžijama

Aron Ramzdejl i Bukajo Saka ovog meseca, a Gabrijel Martineli i Gabrijel Magaljaeš nešto ranije, produžili su ugovore sa Arsenalom. Njima će se uoči utakmice poslednjeg kola Premijer lige, sa Vulverhemptonom u nedelju, pridružiti i Ris Nelson. Po informacijama Atletika, 23-godišnji krilni napadač pristao je na ponuđene uslove i potpisaće saradnju na još četiri godine.

Nije reč o nekom od nosioca igre Tobdžija, ali i ovim potezom pokazuje Mikel Arteta da je zadovoljan onima koje ima na raspolaganju i da se igrački kadar tokom leta verovatno neće mnogo menjati.

Izabrane vesti

Nelson je Arsenalov đak, debi za prvi tim upisao je još 2017. godine, a ove sezone se očekivalo da dobije zapaženu ulogu, međutim, povrede su uticale da sakupi samo 17 nastupa u svim takmičenjima. I to mu je bilo dovoljno za tri gola i tri asistencije, čime je očigledno opravdao Artetino poverenje i obezbedio sebi mesto na Emiratima i u narednim godinama.

"Ovde sam od svoje osme godine i Arsenal je svo što znam. Živim samo nekoliko minuta od stadiona, porodica mi je tu, tako da - naravno da bih voleo da ostanem", pričao je mladi napadač nedavno.

Po svemu sudeći, klub mu je ispunio želju, a sebi omogućio uštedu novca jer neće morati da traži novog konkurenta Saki za mesto na desnom krilu, već će se raditi na razvijanju Risa Nelsona.

Ne bi to trebalo da predstavlja problem Arteti, jer je i sam pohvalno govorio o ovom igraču.

"Oduvek sam video potencijal kod njega. Ima talenat i veliku želju za uspehom. Ima fudbalsku inteligenciju i tu je, kuca na vrata, pokazao je da bi u budućnosti mogao da bude veoma važan za Arsenal", pričao je španski trener.

Pokazao je i Arsenal ove sezone da aktuelni sastav ima potencijal za vrh tabele. Otud i ne čudi namera da se sačuva kostur ekipe, koji će naredne sezone biti iskusniji za jedno ogromno iskustvo. Uz nekoliko adekvatnih pojačanja, mogle bi Tobdžije ponovo da se trkaju sa Mančester Sitijem i drugim pretendentima na tron.


tagovi

ArsenalPremijer ligaRis Nelson

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara