Arsenal deficitaran sa štoperima: U igri Boateng, Ake, Upamekano, Rugani...

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 17:29

Sve posle teške povrede Kaluma Čejmbersa koga čeka pauza od šest do devet meseci

Problem za Arsenal. U najavi vrlo nezgodan. Tobdžije su ostale bez Kaluma Čejmbersa koji je zadobio težu povredu kolena zbog koje postoje prognoze i da je završio sezonu. A to znači da novopridošli trener Mikel Arteta mora da menja malo planove za ovaj prelazni rok. I da se baci u potragu za štoperom. Čejmbers je povredio ukrštene ligamente i sada Arteta ima manje opcija u odbrani.

Povređenog Čejmbersa očekuje od šest do devet meseci pauze.

Izabrane vesti

Arteta je prvo želeo da dovede vezistu, Adrijan Rabio je među glavnim metama, možda i prvi prioritet, ali sada će Arteta već morati mnogo ozbiljnije da razmisli o dovođenju štopera. Britanski Telegraf donosi listu imena na kojoj se nalaze Dajot Upamekano, Nejtan Ake (dodajmo i da je meta Čelsija), kao i Danijele Rugani.

Na ovu listu dodaćemo i Džeroma Boatenga koji je takođe opcija za Tobdžije. On je igrao samo osam puta za bavarski tim u Bundesligi i očekuje se da zatraži odlazak sa Alijanc Arene u bliskoj budućnosti.

O eventualnom dolasku štopera je govorio i sam Areta kada je upitan šta navijači Arsenala mogu da očekuju.
"Mogu da očekuju da ćemo biti na tržištu i tražiti opcije koje bi mogle da pojačaju naš tim, to je sigurno. To je naša obaveza. Radićemo na tome. Moj posao je da dam mišljenje o stvarima koje mogu da se isprave. Imamo lošu povredu Kaluma od pre nekoliko dana, što će očigledno morati da promeni naše planove za odbranu. Ali realnost je da u ovom momentu možda nećemo moći da uradimo mnogo".

Čejmbers će u Londonu na operaciji kolena, a prognoze kažu da on neće moći da igra do kraja sezone.

Kaže Arteta da mu je pre svega ideja da se pozabavi igračima koje ima na raspolaganju.
"Više se u ovom momentu bavim time da se oporave igrači koji su povređeni i da se ovi koji su u sastavu poboljšaju, da svima objasnimo šta želimo. Ako nešto dodatno iskoči, a mi mislimo da je to prava prilika da se tim popravi, uradićemo to", rekao je Arteta.

Na kraju, Arteta je dodao da ima želju da zadrži Pjera Emrika Obamejana koji je ušao u poslednjih 18 meseci ugovora.
"Ne razmišljam o mogućnosti da nas napusti, želim ga ovde. Želim da igrači imaju želju da ostanu u Arsenalu. Apsolutno", rekao je Arteta.

Posle 21 odigranog kola u Premijer ligi, Arsenal ima 27 osvojenih bodova i drži 10. poziciju na tabeli.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara