©Reuters
©Reuters

Arsenal hoće štopera koji ume sa loptom: Timber na vrhu liste želja, ali 35.000.000 evra nije dovoljno

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.06.23. | 03:45

Štoper Ajaksa na ceni u Premijer ligi

Uspeo je u prethodnoj sezoni Arsenal još jednom da izneveri svoje navijače pošto im je prethodno ulio lažnu nadu. Ponovo su Tobdžije potvrdile epitet da su ekipa kratkog daha, bez kapaciteta za borbe na veći period i sezonu u kojoj su veći deo proveli na čelu ispustili u poslednjih nekoliko kola. Lekcija koju je ekipi Mikela Artete očitao Siti bila je povod da ekipa iz Londona intenzivno krene u potragu za pojačanjima te se prethodnih dana govorilo o interesovanju za Deklana Rajsa i Kaja Haverca, međutim prema navodima Atletika kandidat da uskoro podigne dres na Emirejtsu je Jurijen Timber.

Kako navodi dobro obavešteni britanski list Tobdžije su već poslale Ajaksu ponudu vrednu oko 35.000.000 evra, međutim, izvesno je da će morati da se odreknu veće sume ukoliko su ozbiljni u nameri da otkupe 22-godišnjeg štopera. Atletik dodaje da je Ajaks postavio cenu talentovanog defanzivca na visokih 60.000.000 evra, ali i navodi da je za očekivati da obe strane pokažu spremnost na pregovore i pronađu kompromis negde oko sredine, između ponuđene i tražene sume.

Izabrane vesti

Pronalazak zajedničkog jezika po pitanju obeštećenja predstavljao bi krucijalni korak u realizaciji transfera imajući u vidu da je igrač već pokazao ambiciju da napravi iskorak. Timber je pažnju privukao još pre dve godine te je prethodnog leta Erik Ten Hag želeo da ga povede sa sobom u Mančester Junajted, međutim selidba u Premijer ligu tada nije realizovana pošto je tadašnji selektor Holandije Luj van Gal sugerisao da ostane u aktuelnoj sredini zbog minutaže koja je praktično predstavljala preduslov da se nađe među putnicima na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Holandski defanzivac je tada izabrao ostanak u Amsterdamu i stavio paraf na ugovor do 2025. godine, ali je nerealno očekivati da odoli pred primamljivim ponudama ovog leta, posebno jer Arsenal u njemu vidi idealno rešenje. Iz perspektive Tobdžija Timber je odličan izbor za štopera zbog odlične kontrole lopte, mirnog i tačnog pasa, ali i driblinga. Tehnička potkovanost kakvu nema mnogo centralnih defanzivaca u svetu razlog je zbog kojeg se našao na vrhu liste želja Arsenala, a dodatni razlog da u Londonu ne odustanu od transfera je i činjenica da je sposoban da na zadovoljavajućem nivou obavi i ulogu desnog beka.


tagovi

Jurijen TimberArsenalAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara