Tomas Parti (©Reuters)
Tomas Parti (©Reuters)

Arsenal i Atletiko baš daleko od dogovora za Partija

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.08.20. | 17:43

Ponude koje trenutno stižu iz Londona nisu ni blizu onoga što Rohiblankosi traže

Arsenalova želja da angažuje Tomasa Partija verovatno nijednog trenutka nije bila sporna. Sporna je postala metoda kojom Arsenal želi da dođe do ponajboljeg veziste madridskog Atletika.

Naime, od momenta kada su se pojavile spekulacije o interesovanju Tobdžija za vezistu iz Gane, pregovori dva kluba nisu mnogo odmakli. Problem je, jasno, novac. Arsenalove finansijske mogućnosti u ovom trenutku nisu velike, pogotovo jer se klub raštrkao na više strana kako bi završio nekoliko bitnih poslova, od Vilijana, preko Kutinja, do Gabrijela, pa su sve dosadašnje ponude iz Severnog Londona bile takve da uopšte nisu ni zainteresovale ljude iz Atletika. A njihova poruka je - Parti može da ide, ali samo ako se plati otkupna klauzula. Ona iznosi 50.000.000 evra. Ni 25.000.000, ni 30.000.000, ni 35.000.000 evra, već samo 50.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Upravo je ta otkupna klauzuia tačka sporenja između Rohiblankosa i Partija. Atletiko mesecima bezuspešno pokušava da nagovori Partija da produži ugovor i da se otkupna klauzula uveća višestruko kako bi se klub osigurao za znatno veći novčani prihod. Ovako, Atletiko bi Partija mogao da izgubi za relativno skromnu sumu novca, gledajući današnje fudblaske standarde.

Atletiko može da bude donekle miran, pošto Parti ima aktivan ugovor na još tri godine, pa je to sasvim dovoljno vremena da se vezisti promeni mišljenje i dogovori novu saradnju, po povoljnijim uslovima. Naravno, osim ako Arsenal ili neko drugi ne aktivira otkupnu klauzulu i onda sve ostaje samo na igraču. A, on navodno želi da ode na Emirejts.

Arsenal iz tog razloga i pokušava da se reši nekih fudbalera iz sadašnje postave. Pre svega Matea Genduzija i Lukasa Toreire. Urugvajski vezista se već oglasio povodom spekulacija da bi mogao da ode i poručio da će uraditi ono što bude najbolje za sve strane...

"Došao je momenat kada treba da razmislim o svojoj budućnosti. Naravno, imam ugovor koji želim potpuno da ispoštujem. Ali, ako klub bude od mene tražio da odem, otići ću kako jer bi to bilo najbolje za sve nas", rekao je Toreira.

U slučaju da Parti ode, Atletiko će novac automatski iskoristiti da otkupi Marka Roku od Espanjola. Španac za koga su se interesovali Real Madrid, Bajern Minhen i još neki klubovi sada vredi samo 20.000.000 evra, pošto je Espanjol ispao u drugu ligu. Atletiko sada nema taj novac zbog velikih troškova u poslednjih godinu dana.



tagovi

Tomas PartiLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara