Arsenal kakav se samo poželeti može! Arteta je našao neku staru Vengerovu formulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.01.21. | 22:48

Nova pobeda Tobdžija posle promene formacije i selidbe nekih igrača na klupu

Da li je to pobeda protiv Čelsija u gradskom derbiju bila okidač za Arsenal da preokrene sezonu koja je slutila na katastrofu? Možda, ali ne treba im još verovati…

Trećom uzastopnom pobedom, a drugom bez primljenog gola, Arsenal je večeras najavio neke lepše dane svojim navijačima. Kao gost je razneo VBA sa 4:0 i polako prilazi zoni Evrope. Iako je trenutno 11. na tabeli, od šestog mesta ga deli isto koliko i od desetog – tri boda. U sledeća dva kola dočekuje Palas i Njukasl gde bi mogao da nastavi seriju i da se do derbija sa Mančester Junajtedom krajem meseca potpuno vrati u igri za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Artetin povratak na formaciju sa četvoricom u poslednjoj liniji posle one katastrofe protiv Mančester Sitija, igra sa dva zadnja vezna, selidba Vilijana na klupu, šansa štoperu Pablu Mariju umesto Gabrijelu i vera u mladog Smita Roua umesto u skupo plaćenog Pepea su se pokazali kao puni pogoci i Tobdžije su na tri vezana meča upisale tri pobede uz gol-razliku 8:1. Ovo je već Arsenal u čijoj igri može da se uživa. I koji pobeđuje što je najbitnije.

Ni sibirski uslovi večeras na Hotornsu nisu zaustavile Tobdžije, niti je sneg pomogao Semu Alardajsu da primeni svoj omiljeni recept stroge defanzive, kontranapada i pretnji preko prekida. Kiran Tirni je prelepim golom u 23. minutu načeo domaćina i naterao ga da izađe iz svog šesnaesterca. A onda ih je Arsenal dotukao!

Samo pet minuta posle Tirnijevog gola, Arsenal je odigrao spektakularnu akciju koju je Saka krunisao golom. Domaći nisu znali gde je lopta koja je išla od noge do noge Arsenalovih fudbalera. Kao u najslavnijoj eri Arsena Vengera i Nepobedivih kada su igrali Anri, Pires, Bergkamp, Ljungberg… Arsenalovi akademci Smit Rou i Saka rastu u ozbiljne igrače.

Probao je VBA u prvih petnaestak minuta drugog poluvremena da napravi neki pritisak i vrati se u meč, a onda je opet proradio preporođeni Aleksandr Lakazet. Skoro pa zaborvaljeni Francuz koji je u posle tri gola u prva tri kola sezone imao golgeterski post od 10 mečeva, sada opet igra u sjajnoj formi. Sa dva gola večeras je stigao do bilansa od četiri pogotka na poslednja tri meča. I on je jedan od vesnika Arsenalovog oporavka u drugom delu sezone. Za tri minuta je dao dva gola dobrim reakcijama u kaznenom prostoru i VBA je bio noakutiran.

PREMIJER LIGA - 17. KOLO

Petak

Everton - Vest Hem 0:1 (0:0)

/Souček 86/

Mančester Junajted - Aston Vila 2:1 (1:0)

/Marsijal 40, Fernandeš 61pen - Traore 58/

Subota

Totenhem - Lids 3:0 (2:0)

/Kejn 29 penal, Son 43, Alderveireld 50/

Kristal Palas - Šefild Junajted 2:0 (2:0)

/Šlup 4, Eze 45+6/

Brajton - Vulverhempton 3:3 (1:3)

/Konoli 13, Mope 46 penal, Dank 70 - Sais 19, Burn 34 penal, Neveš 44 penal/

VBA - Arsenal 0:4 (0:2)

/Tirni 23, Saka 29, Lakazet 61, 64/

Nedelja

15.15 (4.70) Njukasl (3.60) Lester (1.78)

17.30 (2.80) Čelsi (3.35) Mančester Siti (2.50)

Otkazano:

Barnli - Fulam

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandr LakazetBukajo SakaEmil Smit Roukiran tirni

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara