Arsenal ne žali novac: Žezusu tri puta veća plata nego u Sitiju, plus bonus za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 04:08

Tobdžije rešene da što pre završe započeti posao...

Nije se Arsenal uplašio konkurencije koju predstavlja gradski rival Totenhem. Iz dana u dan deluje da je presing na Mančester Siti i Gabrijela Žezusa (25) sve veći. Ne samo da su Tobdžije spremne da za brazilskog napadača iskeširaju čak 60.000.000 evra, kako navode ostrvski mediji poslednjih nedelja, nego je Mikael Arteta očito rešen da Brazilca učini jednim od najbolje plaćenih igrača londonskog kluba.

Saradnik Frans fudbala i L'Ekipa - Nabil Đelit, tako je objavio da bi Žezus u Londonu trebalo da ima tri puta veću platu nego kod Pepa Gvardiole. Prema ugovoru koji je potpisao avgusta 2018. reprezentativac Selesaa dogovorio je primanja od 5.500.000 evra po sezoni, a po novom, u novom klubu, po godini će inkasirati čak 16.000.000 evra!

Izabrane vesti

U oba slučaja radi se o bruto iznosima, dakle bez odbijenih poreza.

Đelit još navodi da je će tih 16.000.000 Žezusu biti zagarantovano, odnosno da će cifra porasti za još jedan milion ukoliko Arsenal izbori plasman u Ligu šampiona iduće sezone.

U pitanju je zaista ozbiljna cifra i za premijerligaške prilike, ali treba imati na umu da je klub sa Emirata odlaskom Aleksandera Lakazeta oslobodio značajnu sumu novca u budžetu za plate. Takođe, zimus je London napustio do tog momenta daleko najplaćeniji igrač Pjer Emerik Obamejan.

Podsetimo, Gabrijel Žezus je sam izrazio želju da napusti Mančester, a ni Gvardiola nema ništa protiv pošto je doveo Erlinga Halanda i Hulijana Alvareza. Brazilac se nada većoj minutaži u dresu Tobdžija.

U protekloj sezoni on je postigao 13 i namestio 12 golova.

Otkako je stigao u na Etihad mrežu je pogađao 95 puta na 236 mečeva i dodao 46 asistencija u svim takmičenjima.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara