Foto: ©AFP, Reuters
Foto: ©AFP, Reuters

Arsenal se razmahao: Krenuo u napad na Ajaksovog univerzalca, pregovara sa Žezusom, Tilemansom, Rafinjom

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 21:54

I namerava da ih sve dovede ovog leta

Arsenal je pre godinu dana postavio rekord po količini utrošenog novca uloživši 170.000.000 evra u igrački kadar, ali je dobar deo novca otišao na pojačanja za budućnost. Ovog leta bi međutim taj rekord mogao da obori, s tim što bi sve pare investirao u kapitalce, igrače koji su spremni da ih već u narednoj sezoni odvedu na viši nivo.

Krenulo je sa promocijom talentovanog Markinjosa, ali je dolazak 19-godišnjeg krila za 3.500.000 evra iz Sao Paula bio samo najava onoga što sledi u severnom Londonu. A to je talas zvučnih pojačanja. Prvo je Arsenal već dogovorio. U pitanju je Fabio Vijeira čiju je prodaju Porto već potvrdio (35+5 miliona), s tim da portugalski vezista nije bio prioritet, već prilika koju Mikel Arteta jednostavno nije mogao da propusti. Sportski direktor Edu se sada baca na glavne mete – Gabrijela Žezusa, Rafinju, Jurija Tilemansa i Lisandra Martineza. I plan je da ih dovede svu četvoricu, piše Atletik.

Izabrane vesti

Ovaj poslednji je, prema navodima istog izvora, ipak prioritet svih prioriteta za Artetu. Ono što ga Martineza svrstava na vrh liste želja španskog stručnjaka jeste njegova polivalentnost, jer Argentinac može da pokrije pozicije centralnog i levog beka, ali i zadnjeg veznog. Arsenal navodno traži levog štopera da bude parnjak Gabrijelu i upravo bi ga tu Arteta prvenstveno koristio, ali bi svojom univerzalnošću takođe doprineo dubini igračkog kadra, na čemu Španac takođe želi da poradi ovog leta.

Atletik dodaje da je Arsenal već poslao i prvu ponudu na adresu amsterdamskog kluba vrednu 30.000.000 evra, ali da ju je šampion Holandije već odbio, zbog čega se najavljuje novi napad Tobdžija na najboljeg igrača Ajaksa u prošloj sezoni. Što bi doduše moglo da alarmira i Mančester Junajted čiji bi novi trener Erik ten Hag želeo da ponovo sarađuje sa Martinezom na Old Trafordu.

Što se Rafinje tiče, Arsenal se našao u pol poziciji za njegov potpis u trenutku kada je Lids izborio opstanak, što je ohladilo interes Barselone. Katalonci su se nadali da će ispadanjem Paunova dobiti Brazilca za 25.000.000, ali duplo više neće moći da ponude zbog finansijske situacije i namere da angažuju veliki broj skupocenih igrača.

Kupovina Vijeire nije pokvarila planove Arsenala po pitanju Tilemansa. Londonski klub pregovara sa Lesterom i uskoro bi trebalo da pošalje ponudu za belgijskog vezistu. Lisice čekaju da vide visinu, ali najverovatnije neće dobiti ni izbliza onoliko koliko Tilemans vredi (55.000.000 evra), jer je 25-godišnji vezista ušao u poslednju godinu ugovora.

Oko Gabrijela Žezusa trebalo bi da bude najmanje problema. Brazilac je izrazio želju da ode, Mančester Siti će mu izaći u susret i sada je potrebno još da Arsenal ispuni finansijske zahteve šampiona Engleske. Iz prvog pokušaja nije uspeo, Siti je glatko odbio ponudu od 35-40 miliona evra, ali prema poslednjim informacijama londonski klub je spremio 60.000.000 evra za Žezusa, baš onoliko koliko Građani traže...


tagovi

ArsenalLetnji prelazni rok 2022Lisandro MartinezRafinjaJuri TilemansGabrijel ŽezusFabio Vijeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara