Deklan Rajs (©Reuters)
Deklan Rajs (©Reuters)

Arsenal obara klupski rekord – 105.000.000 za Rajsa i nedeljna plata od 350.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 11:44

Na Emirejtsu će konačno odrešiti kesu...

Nije poznat Arsenal kao neko ko se razbacuje. Ni u vreme Arsena Vengera, a ni kasnije, nije mogao da mu se prišije epitet velikog trošadžije. Imao je povremene “izlete” kada se isprsi, ali procenat pogodaka nije zavidan. Došlo je leto kada će na Emirejtsu ponovo odrešiti kesu.

Primetna je tendencija porasta ulaganja londonskog kluba, samo u prethodna dva prelazna roka za ulazne transfere izdvojeno je 193.000.000 evra, a u Arsenalu su spremni da podignu ulog. I idu dotle da obore klupski rekord. Tobdžije su pre četiri godine Lilu platile 80.000.000 za Nikolu Pepea, za Deklana Rajsa probiće “stotku”.

Izabrane vesti

Arsenal će dobrano prebaciti sumu koju je izdvojio za Francuza, engleski mediji pišu da će na sto za reprezentaivca Gordog Albiona staviti čak 105.000.000 evra! Sa odlaskom veziste, polako je počeo da se miri i Dejvid Mojes. Trener Vest Hema je pre nekoliko dana potvrdio da je Rajsov odlazak sve izvesniji.

“Postoje dobre šanse da na leto napusti klub”, kratak je bio trener Čekićara.

Za transfer oko 105.000.000 evra, a Deklanu Rajsu na nedeljnom nivou 350.000. Definitivno će na Emirejtsu odstupiti od standardne prakse...

Londonski klub je prethodnih godina bio i te kako oprezan kada je sa pojačanjima ugovarao plate. Opekao se na Pjera Emerika Obamejana i Mesuta Ozila, rastanak je bio bolan, pa je finansijski sektor otežavao sklapanje mnogih dogovora. Plata je bila kočnica, ali očigledno da je došlo do zaokreta kursa. Jer, neće samo Deklan Rajs - naravno, ukoliko do ransfera dođe - imati velika primanja.

Povećanje plate očekuje i Bukaja Saku. I radi se o identičnoj svoti: krilni napadač će, takođe, po novom ugovoru zarađivati 350.000 evra na nedeljnom nivou.

Ipak, neće Arsenal nerezonski trošiti, pošto je isplanirao kako će nadomestiti odliv sredstava. Jedan deo pokriće Folarin Balogan. Talentovani engleski napadač je eksplodirao na pozajmici u Remsu, postigao je 20 golova ove sezone, ali - sva je prilika - neće se vraćati u London. Veruju u Arsenalu da bi za Balogana mogli da dobiju oko 35.000.000 evra, a među zainteresovanim klubovima je Milan.

Priliv sredstava stići će i od transfera Granita Džake u Leverkuzen, međutim, švajcarski vezista mogao bi da bude mamac za Musu Dijabija. Označio ga je Mikel Arteta kao igrača koga bi voleo da ima u timu za iduću sezonu, pa će Tobdžije pokušati da ispregovaraju razmenu, uz doplatu.

Mnogo toga započeo je Arsenal, uveliko radi na poboljšanju tima i stvaranju jače konkurencije na svim pozicijama, kako bi u novoj sezoni spremniji bio za trku na duže staze.



tagovi

Deklan RajsFolarin BalogunGranit DžakaArsenalVest HemLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara