Arsenal opet častio, zvižduci su sve jači! Šefild je hit Premijer lige, ubitačni prekidi Njukasla (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.11.19. | 18:02

Novajlija igra fenomenalan fudbal

Fudbaleri Arsenala, a pogotovo njihov trener Unaj Emeri, su salvama zvižduka ispraćeni posle meča sa Vulverhemptonom na Emiratima – 1:1. Arsenal je imao pobedu u džepu, ali je opet častio rivala i treću utakmicu zaredom nije pobedio u Premijer ligi. Dodajmo na to i ispadanje u Liga kupu Engelske posle prokockane pobede na Enfildu, pa je lako razumeti u kojem raspoloženju su navijači Arsenala...

Unaju Emeriju se sve češće pominje otkaz u javnosti, a današnji meč mu nije bio od pomoći. Iako je promenio formaciju na 4-3-1-2 i stavio Ozila na njegovu omiljenu poziciju iza Lakazeta i Obamejana, opet nije pronašao pobedničku kombinaciju.

Izabrane vesti

A izgledalo je dobro na početku... Posle perioda minuta bolje igre, Arsenal je poveo u 21. minutu. Lakazet je prihvatio centaršut Davida Luiza i idealno poslužio kolegu Obamejana koji je postigao prvi gol posle mesec i kusur dana.

Nastavio je Arsenal da igra dobro i posle vođstva, a Vulvsi su jedinu šansu u prvom poluvremenu imali u samom finišu kada je Leno zaustavio šut Doertija.

Na početku drugog poluvremena se videlo da su Vulvsi dodali gas i da uspostavljaju balans na terenu. Emerijeve izmene i izlasci Lakazeta i Toreira nisu pomogle Tobdžijama i gosti su izjednačili u 76. minutu. Nedopustivo lako su domaći dozvolili Mutinju da centrira, a potom je Sokratis očajnom procenom omogućio Raulu Himenezu da postigne gol glavom.

Arsenal je tada upao u sebi svojstvenu paniku i bezglavo je jurio gol do kraja. Ozil je u dva navrata zapretio lepim potezima, ali Vulvsi su se odbranili i odneli bod sa Emirata koji su izviždali svoje fudbalere i trenera.

A Šefild Junajted je aposlutni hit sezone u Premijer ligi. Novajlija u ligi je danas uraganskim prvim poluvremenom i sjajnim fudbalom razneo Barnli sa 3:0 i drži šesto mesto sa samo bodom manje od Arsenala. Ubitačne kontranapade i prelepe akcije su danas igrali fudbaleri Šefilda. Lundstram je postigao prva dva gola u 17. i 43. minutu pošto mu je Muze dva puta sjajno ostavio loptu posle pasova sa levog krila, a potom je Muze u nadoknadi prvog poluvremena zabeležio i treću asistenciju pošto je na gol lansirao Fleka. Učivali su gledaoci u Šefildu gledajući munjevite akcije svojih miljenika. Barnli se nije oporavio do kraja...

Istim rezultatom je Njukasl u gostima vodio protiv Vest Hema, na kraju je strepeo, ali je pobedio 3:2. Prekidi su se pokazali kao ubitačno oružje Svraka u Londonu. Prvi gol je pao posle slobodnog udarca koji je izveo Šelvi, Žoelinton je vratio loptu glavom na peterac, a Klark bio najviši u skoku za vođstvo. Potom je Federiko Fernandez pogodio glavom na centaršut Džetra Viljemsa za mirnih 2:0 na poluvremenu. Treći gol je takođe došao iz prekida i bio je najlepši momenat meča. Džondžo Šelvi je u 51. minutu pogodio iz slobodnjaka sa 30 metara!

Izgledalo je da je sve gotovo. Međutim Vest Hem je oživeo sredinom drugog poluvremena kada se Balbuena najbolje snašao na petercu posle kornera. U 90. minutu je volje Snodgrasa naterao goste da strepe, ali je Njukasl ipak uspeo da izdrži u preostalih šest minuta nadoknade.

A sa sjajnim partijama je nastavio i Brajton. Zabeležili su treću pobedu na poslednje tri utakmice i nalaze sa na osmom mestu sa samo bodom manje od Šefilda i Bornmuta. Danas su očitali lekciju Noriču i savladali ga 2:0. Stvorili su gomilu šansu, imali 21 šut na meču, a gostima nisu dozvolili nijedan šut u okvir Rajanovog gola! Preko sat vremena su lomili otpor Kanairanaca i slomili u 68. minutu ga pošto je Montoja izveo aut na desnom krilu, iskombinovao sa saigračima i došao i sutaciju da centrira na prvu stativu gde se sjajno ubacio Trosar i pogodio mrežu Kanarinaca. U 84. minutu je novajlija iz Genka bio asistent i zaokružio ulogu junaka utakmice. Sjajno je cenrtirao iz slobodnjaka, a Dafi je bio najviši u skoku za overu pobede. 

ENGLESKA 1 - 11. KOLO: 

Subota
Bornmut - Mančester junajted 1:0 (1:0)
/King 45/

Mančester Siti - Sautempton 2:1 (0:1)
/Aguero 70, Voker 86 - Vord-Prauz 13/

Arsenal - Vulverhempton 1:1 (1:0)
/Obamejan 21 – Himenez 76/

Vest Hem - Njukasl 2:3 (0:2)
/Balbuena 73, Snodgras 90 - Klark 16, Fernandez 22, Šelvi 51/

Šefild Junajted - Barnli 3:0 (3:0)
/Lundstram 17, 43, Flek 44/

Aston Vila - Liverpul 1:2 (1:0)
/Trezege 21 – Robertson 87, Mane 90+5/

Brajton - Norič 1:1 (0:0)
/Trosar 68, Dafi 82/

18.30:  (5,20) Votford (3,70) Čelsi (1,70) 

Nedelja

15.00:  (3,30) Kristal Palas (3,25) Lester (2,25) 
17.30:  (2,70) Everton (3,25) Totenhem (2,65) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara