Arsenal otvorio mesto Joveljiću u Lidsu – čeka se Ajntraht

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.01.20. | 10:27

Neizvesna sudbina mladog napadača

Informacija o interesovanju Lidsa za mladog srpskog reprezentativca Dejana Joveljića pojavila se pre novogodišnjih praznika. Tada je bivši član Crvene zvezde u jorkširskim medijima apostrofiran kao jedan od interesantnih igrača.  Nije delovalo u prvom trenutku realno, ali sada je cela priča dobila durgačiju, i vrlo izvodljivu konotaciju.

Arsenal je sa Eland Rouda povukao Edija Nketija i praktično otvorio mesto Joveljiću za dolazak u Lids. Napadač Ajntrahta nije jedina opcija, ali ostrrvski mediji najavljuju da će trreunto drugoplasirani tim Čempionšipa krenuti u pregovore sa Ajntrahtom oko pozajmice momka rođenog 1999. godine.

Izabrane vesti

Joveljić je prešao u Ajntraht leta ove godine u transferu teškom 4.000.000 evra. Postigao je jedan gol u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali nije uspeo da se izbori za značajniji status u Frankfurtu. Trener Adi Hiter najviše poverenja ima u Dosta i Portugalca Pasiensiju. Srbin je odigrao samo četiri meča u Bundesligi i to ulazeći sa klupe.

Trener Lidsa Marselo Bjelsa trenutno u napadu koristi najviše Patrika Bamforda. On je postigao deset golova u ovoj sezoni, alo očigledno je da su Bjelsi potrebna pojačanja kako bi izdržao trku za ulazak u Premijer Ligu.

O sudbini Dejana Joveljića trebalo bi brzo da se odluči. Ajntraht ga ne bi prodavao, jer ga smatra dugoročnim projektom kluba, posebno posle pozitivcnih iskustvava sa Lukom Jovićem i Mijatom Gaćinovićem. Međutim, jasno je da su mladom Srbinu potrebni minuti kako bi se razvio na pravi način.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara