Gabrijel Žezus (Foto: AFP)
Gabrijel Žezus (Foto: AFP)

Arsenal se dogovorio sa Sitijem: Žezus na Emiratima za 52.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 01:46

Siti prodajom brazilskog napadača "pokrio" dolazak Kalvina Filipsa

Puče još jedna bomba na Emiratima, Arsenal je na pragu drugog velikog, a ukupno četvrtog transfera u letnjem prelaznom roku. Kako prenosi britanski Atletik, Tobdžije su postigle dogovor sa Mančester Sitijem oko kupovine Gabrijela Žezusa.

Dejli Mejl je pod vinjetom ekskluzivno najavio da će posao biti zaključen u narednih sedam do deset dana, međutim, znatno pouzdaniji Atletik tvrdi da je ostalo da se utanače još najsitniji detalji dele dve strane od rukovanja. Arsenal je na taj način pobedio Čelsi i Totenhem u trci za potpis brazilskog napadača, a taj će ga luksuz prema informacijama istog izvora koštati 52.000.000 evra.

Izabrane vesti

Na kraju krajeva, Arsenalu je od tri pomenuta lodnonska tima Žezus bio najpotrebniji. Čelsi i pored izvesnog povratka Romelua Lukakua u Inter i dalje ima na raspolaganju Kaija Haverca i Tima Vernera (ovog drugog možda ne još dugo), dok Totenhem nije bio spreman da za rezervnog špica, pored drugih prioriteta (štoper i desni bek) potroši pomenutu svotu novca na Brazilca.

Arsenal pak oskudeva sa napadačima, Pjer Emerik Obamejan zimus, potom i Aleksandr Lakazet ovog meseca su svojim odlascima napravili rupu – Edi Nketija produžio ugovor, ali nije spreman da bude udarna igla – zbog čega je dovođenje proverenog napadača postalo jedan od prioriteta sportskog direktora Edua.

Žezus doduše prema mišljenju mnogih ne spada među prvoklasne napadače, ali je uprkos tome što je od dolaska na Etihad pa sve do prošle sezone živeo u senci Serhija Aguera, uspeo da postigne 95 i namestio još 46 golova na 236 utakmica. Ipak, dolaskom Hulijana Alvareza, zatim i Erlinga Halanda, postalo mu je jasno da će njegova minutaža naredne sezone biti još manja, zbog čega je zatražio da posle pet godina provedenih na Etihadu ovog leta napusti redove šampiona Engleske i po mogućstvu se zadrži u Premijer ligi.

Treba istaći da je i Siti prošao više nego dobro, pošto je na igraču koji za nedelju dana ulazi u poslednju godinu ugovora zaradio zaradio 20.000.000 evra (plaćen Palmeirasu 32.000.000 evra pre pet godina) i samim tim “pokrio“ kupovinu Kalvina Filipsa oko koje je ranije u toku dana takođe postigao dogovor.

Zanimljivo, biće ovo Sitijeva prva prodaja igrača nekom od TOP šest timova iz Engleske posle punih deset godina i transfera Emanuel Adebajora u Totenhem.

Arsenal je u dosadašnjem delu prelaznog roka doveo Fabija Vijeiru iz Porta (40.000.000), Markinjosa iz Sao Paula (3.500.000) i Meta Tarnera iz Nju Ingland Revolušna (6.360.000), a nakon što ozvaniči dolazak Gabrijela Žezusa, očekuje se da krene u "juriš" na Rafinju, Jurija Tilemansa i Lisandra Martineza.


tagovi

Gabrijel ŽesusLetnji prelazni rok 2022TransferiArsenalMančester Siti

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara