Arsenal spremio 50.000.000 za Artetinu najveću želju

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 10:09

Tobdžije šalju drugu ponudu

Još nešto više od sedam dana je ostalo do kraja prelaznog roka i Arsenal nema više vremena za čekanje. Trener Arteta traži kapitalna pojačanja u veznom redu, a uprava kluba je prešla na konkretne poteze.

Artetine najveće želje su Husam Auar iz Liona i Tomas Parti iz Atletiko Madrida. Zajedno koštaju preko 100.000.000 evra što je iznad Arsenalovih finansijskih limita, ali bi makar jedan mogao da dođe. Pre Auar nego Parti.

Izabrane vesti

Arsenalova prva ponuda od 38.000.000 evra je glatko odbijena u Lionu. Predsednik Žan Mišel Ola je izjavio da nije ni razmišljao.

„Arsenal je daleko od Auarove stvarne vrednosti. Računamo na njega da će nas ove sezone vratiti u Ligu šampiona“, rekao je Ola.

Ipak, njegove reči uvek treba uzimati sa rezervom jer je reč o prevejanom liscu kod kojeg je svaki igrač na prodaju i koji već godinama uspeva da velike i bogate klubove natera da plaćaju više nego što su planirali. Ola je istakao cenu od 60.000.000 evra za Auara, ali se veruje da je spreman da je spusti.

Arsenal sprema drugu ponudu i to je ono čemu se Ola nadao. Ostrvski mediji javljaju da će druga ponuda uskoro otići na adresu Liona, a spekuliše se o njenoj vrednosti. Ugledni Tajms javlja da će ona svakako biti veća od prvobitnih 38.000.000 evra, dok tabloid Miror ističe da je Arsenal spreman da ponudi 50.000.000 evra kao konačan predlog za Olu i Lion. Pregovore nekadašnji saigrači iz reprezentacije Brazila, Arsenalov direktor Edu i njegov kolega iz Liona Žuninjo Pernabukano.

Situacija sa Partijem iz Ateltika je drugačija. Madriđani ne žele da ga prodaju i insistiraju na otkupnoj klauzuli od 50.000.000 evra koja je po Arsenalovom mišljenju visoka. Dva kluba već danima vode pregovore o odlasku Lukasa Toreire u suprotnom smeru i Arsenal bi mogao da iskoristi Urugvajca da prepolovi cenu Partija.


tagovi

Usem AuarLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara