Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal zaokružio misiju “2027”: Potpisao i Saliba, Tobdžije blindirale sve što vredi

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.07.23. | 17:16

Londonski klub završio još jedan veliki posao

Nestrpljivi su navijači Arsenala ovih dana, željno iščekuju da posle Kaija Haverca, klub predstavi još dva dogovorena pojačanja, Deklana Rajsa i Jurijena Timbera. I dok oni čekaju nove detonacije u režiji omiljenog im kluba, sa Emirata su ih obradovali još jednom lepom vešću. Vilijam Saliba potpisao je novi dugoročni ugovor!

Kao što je prethodnih dana i nedelja najavljivano, francuski defanzivac obavezao se na vernost londonskom klubu do leta 2027. godine čime je Arsenal završio višemesečnu misiju “blindiranja“ svih najvrednijih igrača u timu.

Izabrane vesti

Godinama je Arsenal bio primer lošeg poslovanja, ali se situacija promenila dolaskom Mikela Artete i sportskog direktora Edua Gašpara. Londonski klub u poslednje tri godine troši više od većine drugih timova u Evropi i pritom ne dozvoljava rivalima ni da pomisle da puste pipke ka njegovim najboljim igračima što je ranije bila praksa.

Tobdžije sada ne moraju da brinu, makar tako kažu brojke na papiru. Stavio je sve najtalentovanije, najmlađe i najvrednije fudbalere pod stakleno zvono. Misiju očuvanja ekipe na okupu Arsenal je započeo još pred početak prošle sezone kada je u junu produžio ugovor sa Edijem Enketijom, u oktobru sa Gabrijelo Magaljaesom, u februaru sa Gabrijelom Martinelijem, u maju sa Bukajom Sakom, juče je paraf na novi ugovor stavio Ris Nelson, danas i Vilijam Saliba. Svi do jula 2027. godine. Jedino je Aron Remzdejl potpisao do leta 2026. godine, ali uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Dakle, takođe do 2027. Bendžamin Vajt je u klub došao u julu 2021. i tada potpisao petogodišnju saradnju, a Emil Smit Rou je istog meseca produžio na isto toliko, pa sa njima nije ni bilo potrebe za novim pregovorima. Isti slučaj je i sa Martinom Edegorom sa kojim su mirni još dve sezone.

Sa Salibom pak jeste jer mu je ugovor isticao za godinu dana, pa je klub morao da reaguje i osigura potpis jednog od najboljih fudbalera u prošloj sezoni. Od kolikog je značaja bio za tim videlo se najbolje kada se u finišu povredio, a Arsenal bez njega dobio samo pet od 11 utakmica u Premijer ligi i dozvolio Mančester Sitiju da ga pretekne.

Bila je to njegova debitantska sezona u Premijer ligi iako je u klub došao još 2019. godine. Međutim, sa svega 18 godina nije bio spreman da odmah zaigra za prvi tim Arsenala, pa je dve i po sezone proveo na kaljenju u Francuskoj. Prvo u Sent Etjenu iz kojeg je i došao u London, potom u Nici, na kraju i u Marselju, što se ispostavilo kao ispravan put. Morao je da čeka na priliku, ali se isplatilo.

"Rodio sam se na severu Pariza, ali sam postao čovek u severnom Londonu. Znam da vam je bilo čudno. Pojavio sam se, dečko za kog nikada niste čuli, i onda sam nastavio da odlazim u druge klubove pre nego što ste dobili priliku da me vidite kako igram. Ali sada znam da je to bio najbolji plan za mene i prošlog leta kad sam se vratio u klub i postao važan deo tima, ne mogu opišem kako se osećam ovde. Kako ste vi učinili da se osećam. Imati poverenje trenera i stručnog štaba, a onda i vašu ljubav i podršku. Severni London je samo mesto na mapi gde sam odrastao. Da, to je mesto gde je stanovao moj omiljeni tim, ali nikada nisam mogao da znam koliko brzo će postati moj dom. Tako da hvala vam Tobdžije, ovo je za vas", rekao je Saliba.


tagovi

Vilijam SalibaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara