Luis Zečević Džon i Per Mertezaker (©Instagram / louiszecevicjohn)
Luis Zečević Džon i Per Mertezaker (©Instagram / louiszecevicjohn)

Arsenalov biser o izboru Srbije: Cenim Mitrovića i Vlahovića, mogu da igram i centarfora

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.02.24. | 17:07

"Naravno, od trenera zavisi koju će taktiku primeniti, zato sam u poslednjoj utakmici igrao desnog beka"

Vest da se Luis Zečević Džon našao na spisku mlađe kadetske reprezentacije kod koordinatora instuktorske službe FSS Bojana Nezirija privukla je veliku pažnju domaće javnosti jer se do pre nekoliko dana nije znalo gotovo ništa o njemu.

Biser Arsenalove akademije, kome je inače majka Srpkinja, prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije da zaduži opremu Orlića i tako uđe u društvo momaka poput Mileta Svilara, Jan Karla Simića i Lazara Samardžića koji su takođe rođeni po belom svetu, ali će ipak braniti boje naše reprezentacije.

Izabrane vesti

"Imao sam kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije i pozvan sam da se pridružim reprezentaciji do 16 godina. Naravno da sam prihvatio to sa velikom radošću. Srećan sam što ću se upoznati i igrati sa svojim vršnjacima iz Srbije", otkrio je Luis u razgovoru za televiziju Arena Sport.

Na pitanje ko su mu uzori, Zečević Džon otkrio je dva domaća imena.

"Navijam za napadače, te zato cenim Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Oni me impresioniraju. Sadio Mane je takođe igrač kog veoma cenim, a ranije sam pratio i Danijela Staridža koji je igrao u Liverpulu".

Mada se vodi kao desno krilo i desni bek, Luis za Arenu Sport kaže da može da igra i centarfora po potrebi.

"Igram na nekoliko pozicija i to uglavnom u napadu. Za mene je skoro isto da li igrao na levom ili desnom krilu, a obožavam i poziciju centarfora. Ove pozicije mi omogućavaju da koristim brzinu, šut i druge veštine koje sam stekao do sada. Naravno, od trenera zavisi koju će taktiku primeniti, zato sam u poslednjoj utakmici igrao desnog beka".

Da se radi o velikom talentu govori i to što mu je Arsenal ponudio školarinu od naredne sezone, koju je prihvatio. Takođe, dobio je i sponzorstvo od proizvođača sportske opreme Najkija. Sa 15 godina je dobio priliku da igra protiv 18-godišnjaka, a trener mu je Džek Vilšir.

"Za mene je veliko dostignuće što sam dobio školarinu ovako rano. To je nešto za šta sam radio i trudio se puno. Puno znači kada dobijem ovakvu priliku od velikog kluba, a pored toga mogu i da pravilno treniram, učim, stičem znanje i pokažem svoj talenat iskusnim trenerima koji mogu da me usmere da napredujem".



tagovi

Luis Zečević DžonArsenalFSSFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara