Galeno (Foto: Reuters)
Galeno (Foto: Reuters)

Arsenalov dželat koban i po Santa Klaru, Porto hita ka trećem uzastopnom trofeju kupa

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 19:11

Ekipa Serža Konseisaa posle preokreta slavila u četvrtfinalu kupa Portugalije

Dok Portugalija čeka lisabonski derbi u polufinalu nacionalnog kupa, koji je na programu večeras od 21.45, Porto je svoje mesto među četiri najbolja obezbedio tek ovog četvrta.

Tim Serža Konseisaa uspešno je nastavio misiju odbrane trofeja u Kupu pošto je u četvrtfinalu kao gost savladao Santa Klaru posle preokreta - 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Plasman u narednu fazu i okršaj sa Vitorijom Gimaraes u istoj ekipi sa Dragaa doneo je brazilski tandem Evanilson - Galeno, koji je početkom drugog poluvremena u razmaku od devet minuta preokrenuo rezultat u Ponta Delgadi.

Konseisao nije želeo da dovede u pitanje prolaz u narednu fazu takmičenja, koje je njegov klub osvojio u tri od poslednje četiri sezone, te je na megdan Santa Klari poslao skoro najjači sastav, gotovo identičan ono što je pre pre osam dana savladao Arsenal.

Ipak, domaćin se nije uplašio favorizovanog rivala, a posle slabe reakcije Portovog golmana Dioga Koste sredinom prvog poluvremena došao je i do vođstva zahvaljujući Rafaelu Martinsu. Međutim, ispostavilo se da je to bio poslednji šut fudbalera Santa Klare što je otišao u okvir gostujućeg gola. Zmajevi su po povratku sa odmora zaigrali konkretnije i već na isteku sat vremena igre situaciju preokrenuli u svoju korist.

Evanilson je uz dosta sreće izjednačio rezultat u 52. minutu, da bi u 61. heroj pobede nad Arsenalom Galeno natrčao na odbitak koji je sa penala u punom trku zakucao u mrežu za pobedu.

KUP PORTUGALIJE – ČETVRTFINALE

Četvrtak

Santa Klara - Porto 1:2 (1:0)

/Martins 27 - Evanilson 52, Galeno 61/

KUP PORTUGALIJE – POLUFINALE (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

21.45: (2,05) Sporting Lisabon (3,50) Benfika (3,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup PortugalaKup PortugalijePortoSanta Klara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara