Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arteta besan na sudije: Ako kažem šta mislim, suspendovaće me na šest meseci

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 01:06

"Neka dođu i pred kamerama objasne svoje odluke", rekao je španski stručnjak posle ubedljivog poraza od Totenhema

Težak poraz je doživeo Arsenal u zaostalom meču 22. kola. Ekipa Mikela Artete pretrpela je debakl u derbiju severnog Londona od Totenhema i tako dozvolio gradskom rivalu da zaostatak smanji na bod i ugrozi mu mesto u Ligi šampiona. Na osnovu svega viđenog može se reći da su se Tobdžije "samoubile" u komšijskom dvorištu, s obzirom na to da su prvi gol primile iz penala, nedugo zatim ostali i sa igračem manje na terenu, nakon čega nije bilo povratka za Artetine izabranike.

Španski stručnjak za poraz najviše krivi – sudije. U izjavi posle utakmice Arteta je najviše vremena posvetio komentarišući suđenje glavnog arbitra Pola Tirnija za koje smatra da je uništilo potencijalno odličnu utakmicu. Počevši od penala dosuđenog nakon gužve u petercu, preko drugog žutog kartona za Roba Holdinga, do trećeg pogotka Totenhema prilikom kojeg je čini se Hari Kejn napravio faul u napadu nad Gabrijelom nakon kojeg je samo nekoliko sekundi kasnije Son Heung-Min zapečatio sudbinu Arsenala.

Izabrane vesti

Kao i sve veći broj njegovih kolega u poslednje vreme - posebno u našoj Superligi - Arteta je prilikom isticanja nezadovoljstva suđenjem pribegao popularnoj metodi: jasno je arbitrima stavio do znanja da su donosili pogrešne odluke, istovremeno se braneći od potencijalne suspenzije zbog onoga što radi.

"Ako kažem ono što mislim, suspendovaće me na šest meseci. Ne mogu da kažem. Dozvoljeno mi je da dam svoje tumačenje onoga što se desilo u igri, ali ne volim da lažem i zato radije ne bih pričao", rekao je Arteta posle meča.

Nije se tu zaustavio španski stručnjak u kritikovanju dugogodišnjeg premijerligaškog sudije. Štaviše, tražio je od Tirnija da pred kamerama obrazloži svoje odluke.

"Ponosan sam na svoje igrače. Možete da tražite od sudija da dođu i ispred kamera objasne svoje odluke. Prelepa utakmica je uništena danas. Odluka je doneta, ne možemo da je promenimo. Sudija mora da donese odluku u fudbalu."

Zanimljivo, Arteta posle Holdingovog isključenja nije reagovao taktičkom izmenom, odnosno uvođenjem drugog štopera, u ovom slučaju Bena Vajta kao jedinog dostupnog centralnog defanzivca, iz razloga što se skupo plaćeni Englez tek oporavio od povrede. Mislio je Španac na predstojeće dve utakmice u prvenstvu, posebno što se i Gabrijel na petnaestak minuta pre kraja meča požalio na povredu, zbog čega je i napustio igru.

"Rizikovati sa Benom Vajtom u ovoj situaciji nije imalo smisla. Naš fokus je na Njukaslu. Ova utakmica je prošlost. Na redu je Njukasl, ovo je prošlo. Ispustili smo ovaj meč i moramo to da prihvatimo. Sada moramo da budemo onaj tim koji ste videli na početku. Imamo da odigramo po dve utakmice do kraja. Sve je našim rukama i moramo da uradimo naš posao", zaključio je Arteta.

Podsetimo, Arsenal ima 66 bodova, jedan više od Totenhema, i u poslednja dva kola pokušaće da odbrani bodovnu prednost, pošto mu gol-razlika ne ide u korist (12 golova slabiji gol-količnik od Sparsa). Tobdžije imaju nešto teži zadatak do kraja pošto gostuju Njukaslu i dočekuju Everton koji se bori za goli život, dok ekipa Antonija Kontea pored Barnlija ima i gostovanje prežaljenom Noriču.


tagovi

Mikel ArtetaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara