Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Arteta digao ruke od Ozila: Savest mi je čista, probao sam sve

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 12:48

„Situacija sa Mesutom je moj neuspeh“, kaže menadžer Arsenala

Dugo već traje neka vrsta netrpeljivosti između Arsenala i Mesuta Ozila. U klubu iz Londona nisu zadovoljni šta su dobili od skupog pojačanja sve ove godine, dok je bivši nemački reprezentativac zainteresovan da iscedi ugovor do kraja, a na terenu i kada dobije šansu ne pokaže gotovo ništa.

Prošle sezone je Ozil odigrao 23 meča za Tobdžije na svim frontovima i ostvario mizeran učinak od jednog gola i tri asistencije. A ove? Neće ga ni biti na terenu, jer je menadžer Mikel Arteta odlučio da ni ne licencira Nemca za utakmice niti Premijer lige, niti Lige Evrope.

Izabrane vesti

Naljutio se Ozil, sipao vatru nakon što je ta odluka obelodanjena, ali Arteta nije odstupio ni za jotu.

Savest mi je čista, jer sam bio vrlo fer prema njemu. Odluka je isključivo fudbalska. Moj posao je da izvučem najbolje od svakog igrača, a danas se osećam kao da je Ozil moj neuspeh“, rekao je Arteta.

Ako uzmemo u obzir da Ozil nije odigrao ni minut još od marta i da je najskuplji igrač u taboru Arsenala i da je letos odbio svaku mogućnost da ode iz kluba, onda Artetina odluka i ne zvuči nelogično.

Uvek sam želeo i za Ozila i za tim. U nekim trenucima mislio sam da sam blizu da to ostvarim. Ali, kada sam se uverio da to nije moguće, odlučio sam da Ozila ne uvrstim u tim. Nije tačno da odluka ima bilo kakve veze sa njegovim odbijanjem da mu se smanji plata. Ovo je isključivo moja odluka“, poručio je Mikel Arteta.

Nekadašnji nemački reprezentativac Mesut Ozil je u Arsenal došao u leto 2013. godine iz Real Madrida i do sada je odigrao 254 utakmice za klub iz Londona, postigao 44 gola, dok je za 77 asistirao.


tagovi

Mesut OzilMikel ArtetaArsenal

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara