(Reuters)
(Reuters)

Arteta objašnjavao zašto Raja, Žezus i Žoržinjo, Postekoglu ne razume igranje rukom

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.09.23. | 19:18

Španac nije zadovoljan rezultatom, Australijanac zadovoljan igrom

Derbi Severnog Londona je baš opravdao očekivanja. Doneo je sjajan fudbal, četiri gola, kontroverzne situacije, dobre poteze i na kraju remi kojim niko od rivala ne može da bude zadovoljan

Arsenal je dominirao u prvih pola sata protiv Totenhema, dva puta vodio ali je Son dva puta vraćao Spurse u meč. Na kraju su možda bili i bliži pobedi.

Izabrane vesti

Arsenalov strateg Mikel Arteta je napravio nekoliko iznenađenja u izboru startne postave. Koji se i nisu pokazali baš najsrećnijim izborima. Za početak, treći put zaredom je između stativa počeo David Raja umesto Arona Remzdejla.

Iako je Španac skinuo zicer Džonsonu, prvom golu Totenhema je prethodila i njegova slabija procena centaršuta i ne baš najsrećnije boksovanje lopte. Arteta tvrdi da je zemljaku dao prednost u odnosu na Ramzdejla zbog bolje igre nogom.

“U pitanju je način na koji želimo da igramo fudbal u određenim situacijama. Napravio sam neke izbore i neke igrače ostavio na klupi”, rekao je posle meča.

Iznenadio je i forsiranjem Enketije u špicu i pomeranjem Gabrijela Žezusa na levo krilo usred povreda Martinelija i Trosara.

“Gabrijel je veoma prilagodljiv igrač kojem prija promena pozicije. Donosi nam neke nove stvari u igri kada igra na krilu”.

Na poluvremenu je Deklana Rajsa zamenio Žoržinjo koji se ispostavio kao tragičar jer je posle njegovog kiksa Son postigao drugi gol.

“Greške su deo fudbala i dešavaju se svima. Volim Žoržinja i svi ga volimo. Svakom igraču je dozvoljeno da pogreši. Rajs je osetio bolove u leđima tokom prvog poluvremena i rekao nam da se ne oseća dobro. Morali smo da ga zamenimo na pauzi. Nadam se da neće duže da odsustvuje”.

Arteta ne krije da je razočaran rezultatom.

“Naravno da smo razočarani što nismo osvojili sva tri boda. Pogotovo što smo dva puta vodili. Imali smo dobru šansu za 2:0 kada je Žezus šutirao. Falilo nam je nešto u poslednjoj trećini terena”.

Na pitanje da li je Totenhem porastao da se bori za titulu, odgovorio je:

“Dobili su zaista dobrog trenera. Vidi se to po duhu ekipe i energijom kod igrača. Ali tek je šest kola prošlo, još je rano za priče o tituli…”.

Postekoglu je bio zadovoljniji rezultatom ali nije nekim drugim stvarima.

“Aposlutno sam zadovoljan igrom. Oni su top ekipa i ovo je teško gostovanje. Primili smo nesrećan autogol, onda i VAR penal, tako da mnogo toga nije išlo u našu korist. Ali zato smo pokazali karakter i veru u sebe na šta sam najponosniji. Nastavljamo da se ponavljamo. Nije pitanje da li sam zadovoljan rezultatom koliko mi je bitna igra. Uopšte nemam osećaj da smo se provukli. Mislim da smo bili rame uz rame sa sa vrhunskim rivalom i da smo uspeli da nametnemo naš stil”, rekao je Postekoglu.  

Ali suđenjem nije baš najzadovoljniji.

Mislim da bi valjalo da se razjasne ne stavri jer ja se osećam kao da nemam pojma o pravilima. Neka igranja rukom se sviraju, neka se ne sviraju a meni izgledaju kao ista. Ne znam, ne razumem. Jedino na počnemo da pravimo defanzivce bez ruku… Ne znam kako je moguće blokirati neke šuteve a da telo ostane u tom priordnom položaju. Nadao sam se da će se ove stavri razjasniti, pričao sam sa sudijama u prošlosti ali se i dalje ništa ne menja”.

Posebno je pohvalio kapitena Sona.

“Bio je izvanredan. Kao vođa i kao igrač. Sada je “devetka” i naporno radi. Toliko je orjentisan na ekipu da je to prosto neverovatno. Njegova prva pomisao je šta je najbolje za tim. Medison je bio izvanredan sa dve asistencije ali Soni je bio tu da ih dokrajči. Drago mi je zbog njega jer je zaista uložio mnogo u ovo što radimo”.  



tagovi

Angelos PostekogluMikel Arteta

Obaveštavaj me

Totenhem
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara