Takuma Asano (©Starsport)
Takuma Asano (©Starsport)

Asanova raskrsnica

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.04.21. | 10:18

Dilema u Humskoj šta će biti sa Japancem

Vruće će biti leto u Humskoj 1. Hteli to ili ne, čelnike Partizana čeka velika rekonstrukcija tima, sa mnoštvom nepoznanica.

Neki bi želeli da odu, nekima je vreme da odu, za neke bi uprava kluba volela da odu... Što, opet, ne znači da će svi i naći uhlebljenje van Humske 1. I opet može da se dogodi, kao u bezbroj prethodnih prelaznih rokova, da se „čekalica“ igra do poslednjeg dana „pijace“. A, to je najgora opcija za crno-bele, jer da bi neko došao, neko mora pre toga da ode. Bar je tako uglavnom bio rezon uprave, izazvan limitiranim finansijama minulih godina.

Izabrane vesti

Jedna od nepoznanica koja će mučiti Partizan je status Takume Asana. Japanac je najbolji strelac ekipe, igrač kojeg su obožavali i prethodni trener Savo Milošević i sadašnji Aleksandar Stanojević. Vredan kao mrav, tih, nenametljiv, čak je i vremenom korigovao malu sebičnost koju je imao po dolasku u Humsku, željan igre i golova. Postao je racionalniji, sa boljim fokusom i sve se to odražava na fascinantnu statistiku ove sezone: 19 golova i 10 asistencija na 35 utakmica!

Koliko je ubojit u napadu, toliko je Asano dragocen i u defanzivi, onaj bek koji igra po njegovoj strani može mirno da spava, svestan da će imati pomoć u svakom delu utakmice.

Zbog svih tih kvaliteta i u brojkama najbolje sezone u karijeri, veruju u Partizanu da će Japanac na leto biti najtraženiji fudbaler iz Humske, da će dobiti ponudu koja se ne odbija i da će teško moći da ga zadrže. Po dolasku u Partizan Asano se vratio i u reprezentaciju svoje zemlje i u njenom dresu postiže i „namešta“ golove, tako da je zaista dostigao novi vrhunac karijere posle kojeg ne bi bilo iznenađenje da poželi da je nastavi u nekoj jačoj ligi od Superlige.

Istina je da za sada ponude još nisu počele da pristižu na crno-belu stranu Topčiderskog brda, ali za Asana je „sigurica“ da će ih biti, jer ih je bilo i u prethodnom periodu. Pre godinu dana, recimo, moskovska Lokomotiva je bila spremna da ga kupi.

Još jedna bitna stavka u celoj priči je što Asanu u leto sledeće godine ističe ugovor sa Partizanom. Potpisao je na tri sezone, drugu polako primiče kraju. Crno-beli zato neće imati mnogo prostora za manevar ako stigne valjana ponuda, a Japanac poželi da je prihvati. S druge strane, ako se do kraja avgusta ne pronađe ništa što bi zadovoljilo i Parni valjak i hitronogog samuraja, jedino logično i ispravno rešenje bi bilo da se sa njim produži saradnja. To bi bila muzika za uši navijača, kojima je Takuma postao jedan od omiljenih igrača.

Ubeđeni su u Partizanu da će i Sejduba Suma tražiti dozvolu za odlazak, nepoznanica je šta će biti sa Bibarsom Nathom, nije sto odsto sigurno ni da će Saša Zdjelar biti tu, iako je nedavno potpisao novi ugovor, rupa na štoperu će se svakako pojaviti odlaskom Svetozara Markovića...

Sve kad se sabere, čini se da jedino iznad mesta levog krila, gde će biti Nemanja Jović, ne stoji znak pitanja. Za sve ostale pozicije, baš sve je otvoreno. Dugo toplo leto u najavi u Humskoj 1...


tagovi

Takuma AsanoFK PartizanSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara