Navijači PAOK-a (Reuters)A
Navijači PAOK-a (Reuters)A

Asistencija sezone u derbiju dvoglavih orlova: PAOK odigrao za Ivana Jovanovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 21:34

Crno-beli iz Soluna prekinuli AEK-ovu seriju od devet pobeda

U strašnoj seriji je bio AEK, pobedio na devet uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, pet prvenstvenih. Prišli su popularni žuto-crni lideru Panatinaikosu na svega bod zaostatka uoči 23. kola šampionata Grčke. A onda je PAO rutinski savladao Volos, a AEK izgubio od PAOK-a u derbiju kola poznatom i pod nazivom Derbi dvoglavih orlova budući da je to motiv koji krasi grbove oba kluba - 2:0.

Potez utakmice izveo je 19-godišnji ofanzivni vezista crno-belih Janis Konstantelijas. Činjenica da je završio na zemlji nije ga omela da majstorski iskontroliše loptu i u tri poteza je pošalje Kalidu Nariju koji je ne dozvolivši lopti da padne samo ispoštovao saigrača i ulepšao jednu od najlepših asistencija od starta sezone u konkurenciji evropskih fudbalskih prvenstava.

Izabrane vesti

Razgalio je dvojac Konstantelijas - Nari Tumbu koja je bila puna i gledala je kako se njeni ljubimci posle dva vezana remija sa Olimpijakosom i Asterasom vraćaju na pobednički kolosek. Nije viđen pogodak Andrije Živkovića koji je odigrao svih 90 minuta i kusur u Solunu, ali to nije sputalo crno-bele da stignu do trijumfa i tako pomognu lideru Panatinaikosu i srpskom stručnjaku Ivanu Jovanoviću. Umesto da AEK ponovo priđe na bod zaostatka, PAO ponovo lakše diše jer ima plus četiri.

Domaći navijači su uživali u rezultatu ali svakako ne u kvalitetnom fudbalu i sadržajnoj predstavi. AEK je bio nadahnutiji, češće je pretio diktirajući tempo, ali je na kraju ostao na svega jednom udarcu u okvir protivničkog gola. PAOK je uputio četiri šuta, dva u metu i oba su završila u mreži.

Epitet igrača utakmice pripao je pomenutom Nariju. Momak sa nemačkim pasošem je u 14. minutu doveo domaćina u vođstvo, a po isteku sat vremena igre namestio pogodak talentovanom Konstantinosu Kulierakisu.

Da je Domagoj Vida uspeo da unovči šansu iz 82. minuta i prepolovi zaostatak crno-belih, nema sumnje da bi se ozbiljno zakuvalu uu završnih desetak minuta. Ovako, izabranici Razvana Lučeskua zadržali su disciplinu u odbrani i mirno priveli kraju derbi koji će se pamtiti po potezu možda i nove nade grčkog fudbala.



tagovi

PAOKAEKAEK AtinaPAOK Solun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara