Aston Vila ozvaničila drugo najveće pojačanje u istoriji: Emeriju ispunjena velika želja, potpisao Pau Tores

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 16:53

Španski reprezentativac karijeru nastavlja u Premijer ligi

Aston Vila je pod vođstvom Unaja Emerija beležila odlične rezultate, pa je ovog leta uprava rešila da mu dovede kvalitetna pojačanja sa ambicijom da se ostvari još bolji rezultat u Premijer ligi (sedmo mesto prošle sezone). Juri Tilemans je stigao kao slobodan igrač, a sada je uprava razbila kasicu za španskog reprezentativca Pau Toresa.

Igrač koji je sa Emerijem sarađivao u Viljarealu zvanično je stigao u Birmingem, a engleski mediji tvrde da je za njegove usluge izdvojeno oko 38.500.000 evra. Skaj Sports ističe da je to drugi najveći transfer u istoriji kluba, pošto je za Emilijana Buendiju svojevremeno platio nešto manje od 44.500.000 evra.

Izabrane vesti

Iako na sajtu kluba nisu obelodanjeni detalji, Fabricio Romano je preneo da je 26-godišnji defanzivac parafirao petogodišnju saradnju sa Vilom.

Bez dileme, veliko pojačanje. Levonogi štoper se dokazao u španskoj Primeri, postao redovan i u reprezentaciji. Možda mu je za Premijer ligu mana što nije tako dominantan u skoku, ali je zato u Španiji prethodnih godina bila malo defanzivaca njegovog kalibra kada su u pitanju čitanje igre i zaustavljanje protivničkih napada. To potvrđuju i podaci da je bio četvrti po blokovima u ligi, šesti u duelima dobijenim na tlu, drugi prema broju uspešnih startova kao poslednji igrač odbrane i peti prema vraćenim posedima.

Sve u svemu, utisak je da je Emeri našao idealnog štopera, koji bi trebalo vrlo dobro da se uklopi uz Tajrona Mingsa i Dijega Karlosa, koji se više oslanjaju na skok igru i fizičke atribute.

Uz sve to, sakupio je i vredno iskustvo. U poslednje četiri sezone odigrao je 132 meča u Primeri, 12 u Ligi šampiona, devet u Ligi evrope. Za seniorsku reprezentaciju Španije ubeležio je 23 nastupa, bio deo selekcija koje su stigle do polufinala Evropskog i osmine finala Svetskog prvenstva.


tagovi

Pau ToresLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara