Promocija Emilijana Martineza (twitter©Aston Villa)
Promocija Emilijana Martineza (twitter©Aston Villa)

Aston Vila potvrdila najskupljeg golmana u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.09.20. | 12:29

Trener Din Smit ga vidi kao ključnog igrača na duge staze

Aston Vila je u prethodnih 24 sata napravila nekoliko ozbiljnih podviga. Produžila je ugovor sa Džekom Grilišom do 2025. godine, izbacila Barton i plasirala se među 32 ekipe Karabao kupa, a danas je zvanično promovisala najskupljeg čuvara mreže u istoriji kluba Emilijana Martineza. Posle osam sezona na Emirejtsu, momak iz Mar de Plate potpisao je četvorogodišnji ugovor sa timom iz Birmimgea.

Izabrane vesti

"Čim smo shvatili da postoji šansa da ga dovedemo, krenuli smo po Emija. Danas je prava retkost da vam se otvori mogućnost za dovođenje vrhunskog golmana koji još uvek nije dosegao zenit. Vidimo ga kao jednog od ključnih fudbalera na duge staze", sasuo je trener Aston Vile Din Smit hvalospeve na račun 28-godišnjeg golmana.

Argentinac je sezonu počeo na golu Arsenala kojem je pomogao da osvoji Komjuniti Šild, a nešto ranije branio je u finalu FA kupa protiv Čelsija, tako da je za manje od mesec dana podigao dva trofeja. Mikel Arteta je ipak budućnost Tobdžija zamislio sa Berndom Lenom meću stativama, pa je usledila prodaja Vili za 21.760.000 evra. To je novac kojim je dete Independijentea iz Aveljanede postalo četvrto najskuplje pojačanje Vile posle Olija Votkinsa, Veslija i Tajrona Mingsa, odnosno najskuplji čuvar mreže. Rekord je držao Tom Hiton sa 8.800.000 evra.

Suma sumarum onoga što je Vila učinila u dosadašnjem toku prelaznog roka: oko 68.000.000 evra rashoda za napadača Olija Votkinsa, desnog beka Metija Keša i pomenutog Emilijana Martineza. Votkins je već overio mrežu Bartona na debiju, predstojeće runde Premijer lige biće poligon da i preostala dvojica pokažu šta umeju. A sigurnost celom timu ulivaće činjica da će Griliš i ove sezone biti komandant.



tagovi

Emilijano MartinezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara