Žeremi Doku i Musa Dijabi (Reuters)
Žeremi Doku i Musa Dijabi (Reuters)

Aston Vila širi krila sa 90.000.000 evra za Dijabija i Dokua

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 11:43

Nižu se velika pojačanja na Vila Parku

Napravila je Aston Vila pogodak kada je usred sezone postavila Unaja Emerija na klupu umesto Stivena Džerarda. Posle 13 godina je izboren plasman u Evropu, a klub je rešio da ispoštuje brojne želje španskog trenera u prelaznom roku.

Prvo je stigao Juri Tilemans iz Lestera kao slobodan igrač, potom Emerijev miljenik Pau Tores iz Viljareala za 33.000.000 plus bonuse i procente, a sada su na redu pojačanja na krilnim pozicijama. Prve želje poput Marka Asensija, Federika Kjeze i Nika Vilijamsa nisu realizovane ali Emeri je imao nekoliko opcija u glavi.

Izabrane vesti

Aston Vila je dogovorila transfer francuskog ofanzivca Muse Dijabija iz Leverkuzena nakon nekoliko dana uzbudljivih pregovora. Vilina prva ponuda od 45.000.000 evra je glatko odbijena u Leverkuzenu a onda se uključio saudijski Al Nasr i ponudio više. Nemci su od početka insistirali na obeštećenju od 60.000.000 evra i na kraju ga izboksovali. Bild piše da je sinoć na Bajarenu stigla nova Vilina ponuda vredna 50.000.000 evra fiksno i 10.000.000 kroz bonuse koja je prihvaćena. Igrač je pre toga dogovorio svoje uslove sa Englezima i ipak odbio bogatiju arapsku ponudu jer je želeo u Premijer ligu gde su ga ovog leta zvali Njukasl i Arsenal.

Zanimljivo je da se Emeri i Dijabi poznaju iz vremena u Pari Sen Žermenu. Dijabi je dete pariškog kluba i u prvi tim je ušao baš kada je Emeri došao na kromilo ali mu Španac nije dao šansu da debituje i poslao ga je na pozajmicu u Krotone gde je za pola sezone odigrao samo dva meča. Kada je Emeri otišao, Dijabi je dobio priliku na Parku prinčeva, odigrao tridesetak utakmica u sezoni 2018/19, ali je zbog jake konkurencije i finansijskog fer-pleja prodat Leverkuzenu za 15.000.000 evra. Tamo se afirmisao, postao reprezentativac ponajbolji igrač kluba i putevi će mu se opet ukrstiti sa Emerijem.

Dijabi nije jedino pojačanje na krilnim pozicijama koje se očekuje na Vila Parku. Engleski klub je krenuo i po belgijskog ofanzivca Žeremija Dokua iz Rena. On je pre tri godine došao u Bretanju kao najskuplji igrač u istoriji kluba pošto ga je Ren platio Anderlehtu 26.000.000 evra. Imao je uspone i padove, mučile su ga i povrede ali je u prošloj sezoni nagovestio pun potencijal. Dugo se pominjao i kao moguće pojačanje Liverpula ali zvanična ponuda sa Enfilda nikada nije stigla. Međutim, jeste sa Vila Parka.

Prva je iznosila 25.000.000 evra i odbijena je pošto je Ren postavio početnu cenu na 40.000.000 evra. Međutim, najavljuje se da je Aston Vila spremila i drugu ponudu tešku 30.000.000 evra koja bi Ren mogao da prihvati. Uslovi sa igračem su već dogovoreni zbog čega je Doku navodno odbio ponudu iz Italije. Sa Dijabijem i Dokuom, Emeri bi dobio brzinu po krilima i promenu stila igre.


tagovi

Žeremi DokuMusa DijabiLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara