Samo da ne bude kao Boateng: Martin Brajtvajt zvanično na Nou Kampu

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 11:36

Ugovor do leta 2024, otkupna klauzula 300.000.000 evra

Pre samo dve godine izgubljen slučaj, danas igrač Barselone. Kako je tanka linija između proseka i velike scene najbolje na svojoj kožio osetio Martin Brajtvjat, pošto je od otpatka Midlsbroa, koga maltene nije hteo, za kratko vreme prošao put do ugovora sa prvakom Španije.

Katalonski gigant potvrdio je da je kupio 28-godišnjeg Danca, tako što je Leganesu platio 18.000.000 evra na koliko je bila postavljena otkupna klauzula, i tako, veruju na Nou Kampu, rešio problem u špicu nastao povredama Luisa Suareza i Usmana Dembelea.

Izabrane vesti

Brajtvajt je potpisao ugovor na četiri i po sezone, a Barsa je objavila da je odmah u njega ubacila otkupnu klauzulu od čak 300.000.000 evra. Nije baš realno da Martin dostigne taj nivo, više ove sume služe da se klub osigura, mada bi Katalonci bili zadovoljni i ako bi se poslednji novajlija pokazao u boljem svetu od prethodnog iznuđenog rešenja u špicu, Kevina Prinsa Boatenga, koji je prošle zime stigao na zajam iz Sasuola sa zadatkom da ratereti El Pistolera, a ispostavio se kao promašaj, pošto je odigrao svega četiri utakmice i nije dao gol.

Martin Brajtvjat bi mogao da prođe bolje. Za maleni Leganes je ove sezone dao šest od ukupno 18 golova ekipe sa Butarkea u La Ligi. Dvaput je bio precizan u Kupu kralja, a trener Barselone Kike Setjen smatra da bi više od efikasnosti mogao da doprinese u izgradnji napada i otvaranju prostora Lionelu Mesiju i Antoanu Grizmanu. Podsećamo, prema pravilima FS Španije, kako je transfer realizovan mimo prelaznog roka (ako se priloži kompletna dokumentacija o povredi nekog igrača, kao što je slučaj sa nedavno operisanim Usmanom Dembeleom), Brajtvajt ima pravo da igra samo u Primeri, dok će u Ligi šampiona stručni štab morati da imrpovizuje.

Brajtvajt je karijeru počeo u danskom Esbjergu, igrao je i za mlađe kategorije Midtjilanda, put ga je kasnije vodio u Tuluz, pa Midlzbro (pozajmice Bordou i Leganesu), da bi jesenas odigrao tako da privuče pžanju Barselone i pobedi u žestokoj konkurenciji drugih napadača koji su se pominjeli kao moguća rešenja da popune rupu u špicu, kao što su Vilijan Žoze i Anhel Rodrigez.

(FOTO: FC Barcelona)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara