Horhe Regalde (©AFP)
Horhe Regalde (©AFP)

Asunsion je crno-beli: Olimpiji paragvajski Superclásico (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.03.21. | 00:23

Roke Santa Kruz i drugovi pobedili gradskog rivala Sero Portenjo sa 2:0 u 412. meču ljutih rivala iz Asunsiona

Znate za argentinski Superclásico i duel River Plejta i Boke Juniors, ali postoji i paragvajski pandan. U pitanju je duel ljutih rivala iz Asunsiona, Olimpije i Sero Portenja. U 412. odmeravanju snaga ova dva tima, u okviru petog kola Aperture, šampion Klausure Olimpija je pobedio branioca titule Aperture iz 2020. godine Sero Portenjo sa 2:0 (1:0).

Pre ovog meča ova dva velikana iz Paragvaja su imala identičan skor pobeda, po 144, uz 123 nerešenih ishoda, ali će crno-beli bar nekoliko meseci biti u vođstvo na večnoj listi. Olimpija je bila konkretnija, iskoristila svoje šanse, dok je Sero Portenjo potvrdio da je u maloj kriiz. Domaćij je poveo golom mladog veziste Ramona Sose Akoste (21) u 29. minutu. Dobio je loptu od Ivana Toresa, dobro se snašao, u okretu uputio udarac, ne tako jak, ali dovoljan da se matira urugvajski golman Ramon Munjoz.

Izabrane vesti

Legenda Olimpije Roke Santa Kruz je predvodila napadač domaćeg tima na stadionu Manuel Fereira. Nije uspeo veteran, koji još malo puni 40 godina, da zatrese mrežu rivala, ali je dao doprinos pobedi nad najvećim rivalom. U nastavku susreta veliko pojačanje Sero Portenja ove zime, iskusni Argentinac Mauro Boseli, koji je stigao iz brazilskog Korintijansa, zatresao je mrežu domaćina, ali posle VAR-a gol je poništen zbog ofsajda u 60. minutu.

Nedugo zatim, trenutak odluke i definitivan poraz gostiju. Sero Portenjo je napadao, ali je sevnula kontra domaćina. Horhe Regalde na asistanciju Silve povećava prednost Olimpije koja je sa nova tri boda preuzela prvo mesto Aperture sa istim identičnim skorom sa gradskim rivalom Gvaranijem, ali sa boljim gol-razlikom. Ova dva tima su igrala u finalu plej-ofa Klausure krajem prošle godine, kada je posle penala trofej pripao crno-belima.

Fudbaleri Sero Portanje se posle primljenog drugog gola nisu više mogli da se vrate u igru. Imali su veći posed lopte, ali su domaćini lako sačuvai prednost i dobili 145. put derbi Paragvaja.

Crni-beli iz Asunsiona su primili samo jedan gol u ovom šampionatu i istakli kandidaturu za objedinjavanje titule u Paragvaju. Sero Portenjo je u sezonu ušao sa dve pobede, ali je sada tim u lošoj seriji. Osvojio je samo bod u prethodna tri kola.

PARAGVAJ, APERTURA - 5. KOLO

Petak

Sportivo Lugenjo - 12. Oktobar 1:0 (0:0)

/Gonzalez 61/

Subota

Sol de Amerika - Gvarani 1:3 (1:1)

/Leal 45 - Mana 32pen, Marin 54, Fernandez 56/

Nedelja

Olimpjja - Sero Portenjo 2:0 (1:0)

/Akosta 29., Regalde 62/

Ponedeljak

22.30: (2,75) Guairenja (3,05) Nasional (2,55)

Utorak

00.45: (1,58) Libertad (3,70) River Plejt (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Olimpija AsunsionSero PortenjoParagvaj 1Paragvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara